За ініціативою голови Комітету з питань інформатизації та зв’язку відбулась відкрита зустріч із лідерами галузевих ІТ асоціацій України щодо захисту ІТ компаній від неправомірного втручання в їх діяльність

Опубліковано 26 лютого 2016, о 16:39

 Комітет 

 

З метою продовження дискусії розпочатої на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, щодо хвилі обшуків у ІТ компаніях, що мали місце у 2015 році, за ініціативою голови Комітету з питань інформатизації та зв’язку О.Данченка відбулась відкрита зустріч із лідерами галузевих ІТ асоціацій України, зокрема: В.Валєєвим, О.Федієнком, Т.Поповою, К.Жакуном, А.Нагорнюком.

Учасниками зустрічі було відмічено, що інформація, яка була поширена у медіа та соціальних мережах, про ніби то “70% вилучених силовиками серверів мали сепаратистський контент”, що такі слова були вилучені з контексту, адже мова йшла про виключно про критичні випадки, де СБУ оперативно мало вилучати обладнання що реально використовувалося та становили загрозу національній безпеці і обороні України.

Зазначено, що така статистика не стосується питань використання повноважень силових  органів, зокрема МВС, СБУ та Податкової міліції  для тиску на ІТ компанії! Такі випадки Комітет вже розглядав та буде тримати на контролі і в подальшому. Корупційні прояви та порушення законодавства України та зокрема КПК не будуть залишені без належного реагування зі сторони галузевого парламентського Комітету!

Крім того, Комітет разом профільними ІТ Асоціаціями розробляє законодавчі ініціативи, які мають унеможливити тиск та атаки на ІТ бізнес в майбутньому.

Не виключено, що поширення викривлених «меседжів» щодо діяльності галузі та Комітету з питань інформатизації та зв’язку, може бути використане з метою зриву системної роботи Комітету щодо розробки законодавчих передумов розвитку ІТ індустрії України, в якості нових інструментів інформаційного тиску на галузь. Зокрема, з метою лобіювання норм проекту Закону про державну підтримку кінематографії в Україні (реєстр. № 3081-д) у частині відповідальності провайдерів за контент, який отримують користувачі у мережах.

Користуючись нагодою, повідомляємо про реєстрацію законопроекту Про доступ до інфраструктури за номером 4159, який зніме можливість корупційних проявів при прийнятті рішення щодо створення каналів зв’язку провайдерами та сприятиме розвитку високошвидкісного   Інтернету та подолання цифрового розриву з розвиненими країнами.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку