Парламентські слухання тему "Реформи галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвиток інформаційного простору" відбудуються 3 лютого 2016 року

Опубліковано 16 січня 2016, о 13:27

Парламентські слухання тему "Реформи галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвиток інформаційного простору" відбудуються 3 лютого 2016 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) відповідно до  Постанови Верховної Ради України від 25.11.2015 № 829-VIII.

Розбудова правової, високорозвиненої. цивілізованої України з високим рівнем життя, культури та демократії неможлива без радикальної модернізації економіки України, в т.ч. її галузей.

Невід’ємною складовою стратегічних перетворень, започаткованих в Україні, є наближення галузей економіки до європейських принципів, вимога дотримання яких висувається до країн-кандидатів на вступ до Європейського Союзу.

Проведення парламентських слухань щодо реформ галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвитку інформаційного простору України обумовлене необхідністю комплексного вивчення стану проведення  реформ галузі, передбачених рядом документів: Планом законодавчого забезпечення реформ в Україні, схваленого Постановою Верховної Ради України № 509-VIII від 04.06.2015 р., Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Стратегією сталого розвитку «Україна – 2020», Позачерговим посланням Президента України П.Порошенком до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України» від 27 листопада 2014 року, Програмою діяльності Кабінету Міністрів України та Коаліційною угодою та тощо

Метою зазначеного заходу є аналіз стану реалізації державної політики з реформування галузі інформаційно-комунікаційних технологій України як складової цілісної загальнодержавної політики, розробка та прийняття відповідних рекомендацій Верховної Ради України.       Передбачається, що проведення такого обговорення буде сприяти розгортанню широкої суспільної дискусії, стимулюватиме прискорення впровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій у соціально-економічній сфері країни.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку