Захід, присвячений презентації Звіту щодо роботи Комісії за 2012 рік, відбувся під головуванням Голови НКРЗІ Петра Яцука, який висловив сподівання на плідну та тривалу співпрацю із Комітетом та зазначив, що спільні зусилля будуть дуже результативні для розвитку ІТ - галузі України.

 

"Минулий рік був надзвичайно насиченим та продуктивним з точки зору регуляторної діяльності. Ми розробили більше 30 нормативно-правових актів, з яких 15 - вже запроваджені. Це нормативно-правові акти, що регламентують діяльність на ринку телекомунікацій, а саме, чітко визначають права та обов`язки його учасників. Ми створюємо рівні та зрозумілі умови для всіх суб`єктів господарювання, спрощуємо входження на ринок нових гравців, що сприяє формуванню конкурентного середовища, ринок розвивається. А від цього виграє, в першу чергу, споживач, який отримує якісну послугу за реальною ціною", - поінформував П. Яцук.

 

Валерій Омельченко, звертаючись від імені Комітету до учасників заходу, відзначив, що сьогодні інформаційно-комунікаційні технології є важливим фактором соціально-економічного розвитку України і керівництво держави приділяє дуже велику увагу ролі інформатизації, якості зв'язку та умовам ведення бізнесу у сфері ІКТ.

 

"Цілком зрозуміло, що виникла необхідність створити орган парламенту, який би займався законодавчим забезпеченням розвитку ІТ - галузі та координації усіх структур та організацій, які діють на ринку. Комітету відведена особлива прерогатива: через нього будуть проходити усі законопроекти в сфері високих технологій та надані можливості для сприяння створення оптимальних умов для розвитку вітчизняної ІТ - індустрії. Ефективна робота Комітету стане важливим поштовхом для розвитку ринку ІКТ та стане важливим кроком у поєднанні зусиль на шляху інформатизації України" - зазначив голова Комітету.

 

Під час засідання зазначалося, що найважливішими пріоритетами співпраці Комітету та Комісії у 2013 році стане робота над подальшим удосконаленням галузевого законодавства з метою продовження лібералізації ринку шляхом спрощення дозвільної системи і скасування окремих видів ліцензування та сприяння розгалуженню телекомунікаційних мереж для надання інформаційно-комунікаційних послуг рівномірно по всій території держави. На думку учасників заходу, це забезпечить покращення інвестиційного клімату у вітчизняному бізнес-середовищі, запровадження новітніх технологій, слугуватиме розвитку ринку телекомунікаційних послуг, що створить умови для забезпечення потреб кожного споживача та українського суспільства в цілому в сучасних та доступних послугах зв’язку.

 

У засіданні також взяли участь представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, національних регуляторних органів України, бізнесу, дорадчих органів НКРЗІ, громадських організацій та ЗМІ.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини 8 скликання”

17 серпня 2018 18:12
30 липня 2018 13:23
10 липня 2018 16:20
03 липня 2018 17:06
01 червня 2018 12:03
30 травня 2018 15:47
22 травня 2018 10:05
25 квітня 2018 11:42
30 березня 2018 12:11
20 березня 2018 15:07