Члени Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій затвердили План роботи на період четверної сесії сьомого скликання Верховної Ради України із правом внесення змін.

Протягом четвертої сесії Комітетом заплановано проведення Комітетських слухань на тему: «Стан та актуальні питання розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в Україні», а також Парламентських слухань на тему «Законодавче забезпечення розвитку інформаційного суспільства в Україні».

Згідно плану Комітету в період четвертої сесії буде розглянуто наступні законопроекти:

·       Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони ліцензування та цензурування інформації, що розповсюджується мережею Інтернет (реєстр. № 2046а від 17.05.2013) поданий народними депутатами Турчиновим О.В. та Лук'янчуком  Р.В.) (реєстр. № 2046а від 17.05.2013). Реалізація проекту Закону дасть можливість законодавчо врегулювати засади діяльності з поширення інформації через інформаційну систему загального доступу Інтернет та заборонити її ліцензування та незаконне цензурування.

·        Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України «Про радіочастотний ресурс України» (щодо категорії спеціальних користувачів) (реєстр. № 2188а від 31.05.2013 р.) поданий Кабінетом Міністрів України. Прийняття законопроекту забезпечить можливість створення та експлуатації перспективних радіолокаційних засобів контролю космічного простору.

·        Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку індустрії програмної продукції реалізації національного проекту «Технополіс» - створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій» і його складових (реєстр. № 2330а від 18.06.2013 р.) поданий народними депутатами Омельченком В.П., Шаровим І.Ф., прийняття якого сприятиме детінізації заробітної плати, легалізації трудових відносин на підприємствах розробниках програмної продукції, створить умови для залучення ними необхідного капіталу на міжнародних ринках, зменшення відтоку інженерних талантів з України тощо.

·        Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України № 77/98-ВР від 4 лютого 1998 року «Про Консультативну раду з питань інформатизації при Верховній Раді України» (реєстр. № 2704 від 03.04.2013 р.) поданий народними депутатами Омельченком В.П., Мочковим О.Б., Лук’янчуком Р.В., Гіршфельдом А.М. Завданням  проекту Постанови є забезпечення ефективності законодавчої діяльності у сфері інформатизації та інформаційних технологій, а також залучення представників інститутів громадянського суспільства до законотворчих процесів у Верховній Раді України.

·        Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення додаткових умов реалізації конституційних прав громадян шляхом використання інформаційних комунікаційних технологій (реєстр. № 3681 від 29.11. 2013 р.) поданий народними депутатами Кужель О.В., Петренком П.Д., Пишним А. Г., Князевичем Р. П.  Прийняття законопроекту дасть змогу унормувати можливість реалізації громадянами права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності шляхом подання звернень з використанням мережі Інтернет, що сприятиме економії часових та матеріальних ресурсів зазначених органів та громадян, увільненню державних службовців та посадових осіб від рутинної роботи, пов’язаної з паперовим оформленням відповідей на звернення, а відтак, зростанню довіри населення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб.   

·        Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про електронний цифровий підпис» (щодо державного регулювання та контролю) (реєстр. № 3703 від 29.11. 2013 р.) поданий Кабінетом Міністрів України. Проект Закону сприятиме удосконаленню державного регулювання у сфері електронного цифрового підпису, контролю за додержанням законодавства про електронний цифровий підпис, а також реформування законодавства у сфері використання інфраструктури відкритих ключів та надання електронних довірчих послуг

А також подати пропозиції до ряду законопроектів.

 

Окрім цього, Комітетом планується взяти участь та підтримати:

 

·        Міжнародну конференцію «Україна: перемагати завдяки інформаційним технологіям» (Компанія CISCO – світовий лідер у галузі мережевих технологій);

·        Круглий стіл «Відповідальне використання Інтернету і мобільних пристроїв дітьми та неповнолітніми: моральні та технологічні аспекти»;

·        Круглий стіл «Розбудова національного плану розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет»;

·        Круглий стіл «Сучасний стан та шляхи вдосконалення нормативно-правового регулювання українським сегментом мережі Інтернет».

 

Комітет буде і надалі проводити робочі наради з учасниками ІТ-ринку,  організовувати круглі столи та прес-конференції, брати участь та підтримувати профільні заходи, які проходитимуть на території України та за її межами.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини 8 скликання”

17 серпня 2018 18:12
30 липня 2018 13:23
10 липня 2018 16:20
03 липня 2018 17:06
01 червня 2018 12:03
30 травня 2018 15:47
22 травня 2018 10:05
25 квітня 2018 11:42
30 березня 2018 12:11
20 березня 2018 15:07