22 квітня 2013 року у Києві стартував фінальний етап найбільшого інтелектуального марафону року – Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який проходить за підтримки Президента України.

У змаганнях взяли участь більше 1300 школярів – переможців регіональних етапів конкурсу. У фіналі залишилося понад тисяча дітей, які змагатимуться за перемогу. Переможці конкурсу отримають річну стипендію від Президента України та матимуть можливість заробити додаткові бали для вступу до вищих навчальних закладів.

Урочисте відкриття відділень технічних і комп’ютерних наук розпочалося з прямого відеозв’язку із кафедрою космічної техніки Мюнхенського технічного університету. Німецький астронавт, професор технічного університету м. Мюнхен, почесний доктор НТУУ «Київський політехнічний інститут», член Піклувальної ради Малої академії наук України Ульріх Вальтер висловив щирі вітання талановитому українському юнацтву.

З напутнім словом до молоді звернувся народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій, заступник члена Постійної делегації у Парламентському вимірі Центральноєвропейської ініціативи Валерій Омельченко. Парламентарій зазначив, що сьогодні Україна є одним із лідерів у сфері підтримки обдарованої молоді і завдяки участі у цьому конкурсі обдаровані діти можуть проявити себе фактично в будь-якій галузі сучасної науки, обрати професію, досягти успіхів в житті.

 

 "Сподіваюсь, що більшість з Вас, учасників конкурсу, стануть спочатку абітурієнтами, а потім випускниками з ІТ-спеціальностей провідних українських вищих навчальних закладів. А ми, в свою чергу, будемо намагатися створити всі умови, в т.ч. і економічні, щоб наші випускники не виїжджали за кордон, а залишалися працювати в Україні. Хочу підкреслити, що провідні іноземні ІТ - компанії дуже цінують наших фахівців, а це свідчить про те, що українська технічна школа залишається дуже сильною. Ще раз хочу привітати всіх учасників Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук України, побажати вам упевненості в собі, успіхів та перемог – як у науці, так і на життєвому шляху" – наголосив Валерій Павлович.

За словами президента НЦ "Мала академія наук" Станіслава Довгого, значне розширення наукових меж конкурсу має на меті заохотити школярів відкривати для себе нові можливості дослідницької роботи. "У сучасному житті стрімко зростає потреба у кваліфікованих спеціалістах різного профілю. Навчаючи дітей зі шкільної лави тим наукам, які раніше освоювали у старшому віці, ми намагаємось зростити нове покоління професіоналів, які не лише розумітимуть потреби і проблеми часу, а й знатимуть, як їх вирішити", - зазначив С.Довгий.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини 8 скликання”

17 серпня 2018 18:12
30 липня 2018 13:23
10 липня 2018 16:20
03 липня 2018 17:06
01 червня 2018 12:03
30 травня 2018 15:47
22 травня 2018 10:05
25 квітня 2018 11:42
30 березня 2018 12:11
20 березня 2018 15:07