У Комітеті ВРУ з питань інформатизації та зв’язку відбулася зустріч з представниками профільних органів виконавчої влади: Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Державного агентства з питань електронного урядування України, Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Українського центру радіочастот та інших. Метою зустрічі було знайомство з профільним Комітетом ВРУ та напрацювання спільного плану дій із реформування та поліпшення законодавчих основ роботи ринку ІКТ.

            Окрім загальних питань, сторони обговори найгостріші питання ринку. В першу чергу мова йшла про проведення тендеру на 3G та надходження коштів до державного бюджету від продажу ліцензій. Олександр Животовський, Голова НКЗРІ повідомив, що Комісія повністю готова до проведення тендеру, а сума надходжень до держбюджету складе близько 10 млрд грн. Щодо впровадження технології 4G, то сторони погодилися, що в першу чергу необхідно зробити два кроки: дослідити та інвентаризувати стану телекомунікаційних мереж, та ініціювати необхідні законодавчі ініціативи, в першу чергу мова йде про рефармінг. Олександр Данченко, Голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку запевнив, що Комітет має на меті допомогти ринку та споживачам отримувати якісні послуги і вчасно.  Сторони домовилися про створення робочої групи із впровадження  4G із залученням представників операторів зв’язку та профільних громадських організацій.

            Також учасники відкритої зустрічі обговорили питання імплементації українського законодавства у відповідності до норм ЄС, кібербезпеки, спільного функціонування державних електронних ресурсів, впровадження електронного урядування та політики відкритості верховної Ради та Апарату Верховної Ради.  Зокрема Володимир Звєрєв, Голова ДСТЗІ, наголосив на необхідності створення дорожньої карти імплементації. Така дорожня карта повинна включати аудит існуючого законодавства та план-графік з його реформування.

Щодо питань впровадження електронного врядування, Олександр Риженко, Голова Державного агентства з питань електронного урядування, підняв питання розпорошеності функціоналу – в Україні працює близько 12 органів держвлади, які впливають на розвиток електронного врядування. Окрім цього негативним фактором є відсутність єдиної концепції щодо розвитку та функціонування державних електронних ресурсів. Олександр Данченко підтримав тезу про невідповідність сучасним цифровим та технологічним вимогам щоденної роботи органів державної влади. Для вирішення цього питання вже розпочато роботу над відповідним законопроектом.

            Насамкінець, учасники відкритої зустрічі погодилися про регулярні відкриті зустрічі, однак вже у форматі спільної постановки задач, звітування та обговорення найгостріших та резонансних проектів.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини 8 скликання”

17 серпня 2018 18:12
30 липня 2018 13:23
10 липня 2018 16:20
03 липня 2018 17:06
01 червня 2018 12:03
30 травня 2018 15:47
22 травня 2018 10:05
25 квітня 2018 11:42
30 березня 2018 12:11
20 березня 2018 15:07