Всесвітній самміт з питань інформаційного суспільства — спонсорована ООН конференція з питань інформації, комунікацій та інформаційного суспільства. Одна з головних цілей цьогорічного самміту — подолання цифрового розриву, поширення доступу до Інтернету у країнах, що розвиваються, подолання глобальної цифрової нерівності, яка існує між багатими і бідними країнами, гендерними групами тощо.

ВСІС більшість експертів вважає найбільшою подією у сфері інформаційно-комунікаційних технологій і майданчик для діалогу впливових IT-експертів з усього світу. Основна мета зустрічі - вироблення основних завдань у побудові відкритого для всіх інформаційного суспільства, в якому кожен міг би створювати інформацію і знання, мати до них доступ, користуватися і обмінюватися даними.

Цьогорічний самміт проходив 2-6 травня у м. Женева. Участь делегації Комітету у зазначеному заході була передбачена Планом міжнародних зв'язків Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку на 2016 р.

Участь представників України у зазначеному заході забезпечило унікальну можливість вивчити на світовому рівні проблеми та шляхи реформування галузі телекомунікацій, ознайомитись із стандартами та принципам управління розвитком ІКТ, закласти надійну основу відкритого конструктивного діалогу усіх зацікавлених сторін щодо пріоритетів інтеграції України в європейське та світове інформаційне суспільство.

Голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко, представляючи Комітет, прийняв участь у серії урядових зустрічей на високому рівні, що дозволило долучитись до першооснов формування глобальних політик у галузі телекомунікацій, розвитку інформаційного суспільства, захисту прав і свобод громадян, а також розробки дієвих механізмів захисту критичних елементів інфраструктури інтернет на локальному рівні та підвищення рівня кібербезпеки України.

Поряд з цим, за активної підтримки української спільноти, проект ОНАЗ ім. О.С. Попова “Мультимедійний навчальний дистанційний курс безпечного користування ресурсами мережі Інтернет” став фіналістом премії Форуму ВСІС та був одним з найбільш проголосованих проектів у категорії “Розвиток конфіденційності та безпеки при використанні ІКТ”, а ректор Петро Воробієнко отримав від Генерального секретаря МСЕ Хаоліня Джао свідоцтва чемпіона премії.

Крім того, галузь ІТ України на цьогорічному ВСІС була представлена директором Асоціації "Інформаційні технології України" Віктором Валееєвим. Таким чином, було досягнуто принципу участі всіх зацікавлених сторін у зазначеному заході. Це дозволить спільними зусиллями представників держави, академічного середовища та професіоналів галузі забезпечити імплементацію найкращих практик щодо розвитку ІКТ та інформаційного суспільства в Україні.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини 8 скликання”

17 серпня 2018 18:12
30 липня 2018 13:23
10 липня 2018 16:20
03 липня 2018 17:06
01 червня 2018 12:03
30 травня 2018 15:47
22 травня 2018 10:05
25 квітня 2018 11:42
30 березня 2018 12:11
20 березня 2018 15:07