16 лютого 2017 року відбудуться слухання в Комітеті Верховної Ради України  з питань інформатизації та зв’язку під головуванням Олександра Данченка з порядком денним: «Цифровий порядок денний для сучасної України».

Необхідність проведення комітетських слухань викликана тим, що сучасні умови потребують рішучих кроків щодо здійснення цифровізації України.

До участі у слуханнях запрошено Першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва, Заступника Глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа; народних депутатів України; представників органів державної влади, представників дипломатичного корпусу, об’єднань громадян, бізнесу, неурядових організацій, провідних фахівців та вчених.

 Мета слухань: Посилити роль цифровізації для розвитку галузей економіки України, здійснити більш системні і цілеспрямовані дії щодо реалізації державної політики у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, підвищення кількості та якості надання послуг, активізації процесів входження України у європейський простір.

Передбачається, що проведення слухань на зазначену тему буде сприяти розгортанню широкої суспільної дискусії, стимулюватиме прискорення впровадження цифрових технологів в усіх галузях економіки.

Планується проаналізувати та обговорити актуальні питання розвитку цифрового суспільства в Україні, які мають значний інтерес та потребують законодавчого врегулювання; узагальнити пропозиції із вдосконалення національної політики розвитку цифрового суспільства, уточнити пріоритети та механізми реалізації цієї політики.

На заході буде презентовано документ «Цифровий порядок денний України 2020», розробка якого була ініційована та здійснена ГС «ХАЙ-ТЕК ОФІС УКРАЇНА» та групою експертів світових та вітчизняних лідерів ринку та представниками ЦОВ за сприяння та підтримки Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку та Адміністрації Президента України.

Передбачається підготовка рекомендацій Верховній Раді України, Уряду України із здійснення заходів правового інформаційно-роз’яснювального, організаційного та технологічного характеру із активізації побудови цифрового суспільства в Україні.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку