Спільне засідання

07 лютого 2014, 11:20

5 лютого 2014 року, за дорученням Голови Верховної Ради України Рибака Володимира Васильовича від 19 грудня 2013 року, Комітети Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій та з питань охорони здоров’я провели спільне засідання. Народні депутати розглянули пропозиції Української асоціації медичних комісій та експертиз щодо створення інформаційних електронних реєстрів даних про стан здоров’я наших громадян, необхідних для вирішення питання про їх придатність чи непридатність за станом здоров’я до професійної або іншої діяльності, пов’язаної з підвищеним ризиком для їх власного життя і здоров’я оточуючих та можливість використання у діяльності закладів охорони здоров'я та відповідних органів виконавчої влади.

У засіданні взяли участь представники Міністерства охорони здоров'я, Міністерства внутрішніх справ, Української асоціації медичних комісій та експертиз, лікарі та науковці.

Депутати погодились із актуальністю ідеї щодо впровадження інформаційної системи, яка дозволить підвищити ефективність роботи закладів охорони здоров'я, зменшить обсяги ведення паперових форм медичної документації та удосконалить систему управлінського обліку.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко зазначив, що використання даних інформаційного електронного реєстру може дозволити підвищити контроль за проведенням обов’язкових медичних оглядів громадян та використанням бланків відповідних медичних довідок, але головною проблемою залишається збереження конфіденційності інформації про стан здоров'я особи та її інших персональних даних.

Члени Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій утрималися від прийняття рішення з метою додаткового вивчення та опрацювання шляхів інформатизації медичної галузі із залученням профільних фахівців органів виконавчої влади.