Комітет розглянув проект Закону про державну підтримку кінематографії в Україні (реєстр. № 3081-д)

Комітет
05 лютого 2016, 17:29

Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку розглянув на своєму засіданні 5 лютого 2016 року проект Закону про державну підтримку кінематографії в Україні (реєстр. № 3081-д від 27.11.2015), внесений народними депутатами України Княжицьким М.Л., Подоляк І.І., Єленським В.Є., Тарутою С.О., Матіос М.В. (друге читання).

У засіданні взяли участь: Подоляк І.І. - народний депутат України – Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності;  представники Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України; Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації; Української Асоціації операторів зв’язку «Телас»; Інтернет Асоціації України; телекомунікаційних компаній.

Народними депутатами-членами Комітету та учасниками засідання було обговорено пропозиції поправок до Розділу ІІІ Прикінцевих та перехідних положень зазначеного законопроекту, що стосуються змін та доповнень до Цивільного, Господарського, Кримінального, Про адміністративні правопорушення Кодексів України, Закону України «Про авторське право і суміжні права», Закону України «Про телекомунікації»,   Закону України «Про електронну комерцію» щодо встановлення обов’язку постачальників послуг хостингу вчиняти дії щодо унеможливлення порушення немайнових та майнових прав на об’єкти права інтелектуальної власності в українському сегменті мережі Інтернет.

Консолідовані Пропозиції поправок, які було схвалено учасниками засідання, спрямовані на  приведення  законопроекту у відповідність до положень Угоди про Асоціацію України з ЄС, а також Директиви 2002\21\ЄС Європейського Парламенту та Ради про спільні правові рамки для електронних комунікацій мереж та послуг.

Пропозиції поправок розміщені на сайті Комітету за посиланням.