Олександр Данченко презентував галузеві реформи в Європарламенті

11 березня 2016, 12:40

 

     Голова Комітету Олександр Данченко взяв участь у роботі української делегації в Європарламенті. Протягом декількох днів українські парламентарі презентували план реформ в усіх напрямках, звітували про свою річну роботу та консультувалися з європейськими колегами.

     Олександр Данченко  був учасником економічного блоку питань і серед усього іншого багато часу провів в обговоренні питань галузі інформаційно-комунікаційних технологій. Також Голова Комітету провів окремі зустрічі з депутатом Європарламенту Міхаелем Боні та Яном Томбінскі, головою представництва ЄС в Україні.

     На зустрічах Олександр Данченко презентував законопроект «Про електронні комунікації», який нещодавно був рекомендований Комітетом з питань інформатизації та зв’язку до прийняття за основу в першому читанні. Європейські колеги визнали його максимально адаптованим до норм ЄС та схвалили принцип побудови незалежного галузевого регулятора. Щодо законопроекту «Про доступ до інфраструктури» дана рекомендація по вивченню основних принципів польського «Mega Law» та доопрацювати законопроект.

   Олександр Данченко заручився підтримкою європейських колег та домовився про співпрацю у розробці та гармонізації вітчизняного законодавства відповідно до європейських стандартів. В першу чергу мова йде про вкрай необхідний в умовах гібридної війни закон «Про кібернетичну безпеку». Актуальними залишаються питання технологічної нейтральності. Парламентарі не обійшли увагою питання вилучення серверів у ІТ-компаній та проблем взаємовідносин між силовими структурами та представниками ІТ-бізнесу. Голові Комітету доручили підготувати детальний звіт по кожній конфліктній ситуації та підготувати звіт з відповідними рекомендаціями.