Олександр Данченко взяв участь у роботі 55ї конференції ICANN у Марокко

Комітет
14 березня 2016, 14:06

   Голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко взяв участь у роботі міжнародної публічної зустрічі Інтернет корпорації із присвоєння імен та номерів (ICANN).  ICANN є міжнародною некомерційною організацією, створеною у 1998 році за участю уряду США для регулювання питань, пов'язаних з доменними іменами, IP-адресами і іншими аспектами функціонування Інтернету. Щороку відбувається три зустрічі для обговорення важливих проблем управління Інтернетом за участю всіх зацікавлених сторін.
    В рамках зустрічі ICANN-55, яка відбулась 5-10 березня 2016 року у м. Маракеш, Марокко, Олександр Данченко взяв участь у черговій Урядовій зустрічі на високому рівні, яка відбувається один раз на два роки з метою погодження політики розвитку мережі інтернет на державному рівні. З вітальним словом на зазначеній зустрічі також виступив генеральний секретар МСЕ Houlin Zhao.

Також Голова Комітету взяв участь у засіданнях Урядового дорадчого комітету GAC ICANN. Олександр Данченко долучився до робочої групи з питань захисту географічних назв у нових доменах вищого рівня GeoNames GAC WG на анексованих, окупованих та інших територіях. В контексті України це питання є найбільш актуальним для Криму.

Олександр Данченко провів окрему робочу нараду з майбутнім президентом ICANN Goran Marby та віце-президентами Вені Маркоські і Михайлом Якушевим під час якої було наголошено не необхідності більш активної участі представників України у роботі ICANN та розширенні співпраці у напрямку розвитку доменної індустрії в Україні. Не виключена можливість того, що Україна ініціює заявку для проведення чергових зустрічей ICANN у Києві у березні 2017 та жовтні 2018, за умови забезпечення необхідної інфраструктури.