Комітет з питань інформатизації та зв’язку розглянув проект Закону щодо обробки інформації у системах хмарних обчислень №4302

Комітет
04 листопада 2016, 12:28

   Верховна Рада України 20 вересня 2016 року за результатами розгляду прийняла за основу проекту  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень» (реєстр. №4302).

 Відповідно до вимог Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», Комітет приймав пропозиції від суб’єктів законодавчої ініціативи до 4 жовтня 2016 року до вказаного законопроекту.

Комітет з питань інформатизації та зв’язку розглянув на своєму засіданні 01.11.2016 року проект Закону про «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень» №4302., внесеного народними депутатами України Данченком О., Бєльковою О., Семенухою Р., Матузко О., Шкрум А. у режимі другого читання та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому у редакції Комітету.

Значна кількість поправок поданих до тексту законопроекту була врахована. Зокрема, це стосується захисту критичної інфраструктури та звуження переліку видів інформації, яка може розміщатись в інформаційних системах з технологією хмарних обчислень.

Відповідно спеціальні правила для систем з технологією хмарних обчислень, не можуть поширюються на системи, що мають відношення до державної таємниці, службової інформації та систем керування об’єктів критичної інфраструктури.

Крім того, було внесене географічне обмеження для систем, де використовується технологія хмарних обчислень. Вони не можуть знаходитьсь на території держав, визнаних Верховною Радою України державами-агресорами, а також держав,  щодо яких застосовані санкції відповідно до Закону України "Про санкції".