Рішення про доповнення Плану міжнародних зв'язків Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку на 2016 рік

Комітет
06 червня 2016, 15:10

Рішення про доповнення Плану міжнародних зв'язків Комітету Верховної Ради України

з питань інформатизації та зв’язку на 2016 р

 

 

Комітет з питань інформатизації та зв’язку  розглянув на своєму засіданні 06 липня 2016 року (протокол № 46) питання уточнення Плану міжнародних зв'язків Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку на 2016 р.

Доручення Комітету до участі  у ключових міжнародних заходах з питань інформаційного суспільства та інформаційних технологій, дозволяє долучитись до першооснов формування глобальних політик у галузі телекомунікацій, розвитку інформаційного суспільства, захисту прав і свобод громадян, а також розробки дієвих механізмів захисту критичних елементів інфраструктури інтернет на локальному рівні та підвищення рівня кібербезпеки України. Поряд з цим, зазначене створює можливості для вивчення кращих практик реформування галузі телекомунікацій, ознайомлення із стандартами та принципам управління, що у своє чергу закладає основу відкритого конструктивного діалогу усіх зацікавлених сторін щодо пріоритетів інтеграції України в європейське та світове інформаційне суспільство.

Станом на 1 червня 2016 року, не зважаючи на відсутність фінансування  за рахунок коштів Апарату Верховної Ради України, представники Комітету приймали участь у заходах передбачених Планом міжнародних зв'язків Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку у зазначений період, зокрема у: Всесвітньому саміті з питань інформаційного суспільства. 2-6 травня 2016 року. Женева, Швейцарія; Урядовій зустрічі на високому рівні під час 55ї конференції Інтернет корпорації з присвоєння імен та номерів, 5-10 березня 2016 року, Марракеш, Марокко; у конференції з е-Урядування, 30-31 травня 2016 року, Таллін, Естонія.

Поряд з цим, зважаючи на відсутність відповідних програм технічної допомоги та відсутність фінансування зі сторони держави не вдалось відвідати центри новітніх досягнень у галузі інформаційно-телекомунікаційних технологій ZTE, HUAWEI, XINWEI у КНР.


 Комітет з питань інформатизації та зв’язку  в и р і ш и в:

 

1. Затвердити зміни до Плану міжнародних зв'язків Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку на 2016 р (додаються).

2. Оприлюднити План міжнародних зв'язків Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку на 2016 р на офіційному веб-сайті Комітету, закликати уповноважені органи державної влади та провідні галузеві об’єднання з метою спільної координації дій щодо представлення галузі інформаційно-телекомунікаційних технологій України на належному рівні.

3. З метою забезпечення консолідації зусиль галузевих органів державної влади та дипломатичної служби України, захисту національних інтересів України на міжнародному рівні шляхом визначення позиції України щодо ключових питань співпраці із такими структурами як ICANN та ITU, зокрема щодо визнання цими організаціями держави Україна та повноважень її Уряду у межах міжнародно визнаних кордонів, формування механізмів захисту відповідних географічних назв, назв адміністративного одиниць та назв об’єктів культурної спадщини України. Звернутись до Уряду з метою зміни регіонального розподілу ICANN і ITU шляхом віднесення України до регіону Європа та виключення із регіону Східна Європа та центральна Азія.

 

 

Голова Комітету                                                                                О.Данченко