Президент підписав Закон України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж»

Комітет
03 березня 2017, 10:42

Президент України підписав Закон 1834-VIII «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» 2 березня 2017 року.

Даний закон встановлює правові засади доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики та особливості її використання з метою розвитку телекомунікаційних мереж, задоволення потреб споживачів телекомунікаційних послуг і розвитку інформаційного суспільства в Україні.

Крім того, визначається повноваження державних органів, органів місцевого самоврядування, права та обов'язки операторів, провайдерів телекомунікацій, а також інших фізичних або юридичних осіб, у власності яких знаходиться інфраструктура об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики, відносно створення сприятливих умов її використання для потреб телекомунікацій.

Законом встановлюються можливі різновидів плати, визначення прав та обов’язків власників об'єктів інфраструктури, закладені механізми уникнення дискримінації у наданні доступу телекомунікаційним провайдерам.