Комітет розглянув проект Закону України Про радіочастотний ресурс України (реєстр. № 5051 доопрацьований)

Комітет
13 квітня 2017, 13:26

Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку на своєму засіданні 12 квітня 2017 року розглянув проект Закону України «Про радіочастотний ресурс України», (реєстр. № 5051 від 30.08.2016, (доопрацьований) 17.02.2017), внесений народними депутатами України Данченком О.І., Матузко О.О., Семенухою Р.С.

Законопроект спрямований на забезпечення впровадження в Україні сучасних радіотехнологій, спрощення умов користування радіочастотним ресурсом України, зменшення та впорядкування регуляторного впливу держави на відносини у сфері користування радіочастотним ресурсом, покращення умов ведення бізнесу в Україні з одночасним підвищенням показників України в міжнародних рейтингах, запобігання правопорушенням у зазначеній сфері, гармонізацію законодавства України у регульованій сфері із законодавством Європейського Союзу та приведення його у відповідність із вимогами Міжнародного Союзу Електрозв’язку.

Зазначений вище законопроект пропонується на заміну діючому Закону України  «Про радіочастотний ресурс України», прийнятому у 2000 році, що встановлює на сьогодні правову основу користування радіочастотним ресурсом України і потребує системного оновлення.

Завданнями цього законопроекту є визначення правових засад для ефективного та раціонального використання радіочастотного ресурсу України для забезпечення економічного, соціального, інформаційного та культурного розвитку з дотриманням інтересів державної безпеки, обороноздатності, виконання міжнародних зобов'язань.

За результатами обговорення Комітет ухвалив рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про радіочастотний ресурс України», (реєстр. № 5051 від 30.08.2016, (доопрацьований) 17.02.2017), поданий н.д. Данченком О.І., Матузко О.О., Семенухою Р.С. прийняти за основу.