Делегація Комітету вивчає питання регулювання кібезбезпеки на основі досвіду Республіки Польща

Комітет
27 вересня 2017, 11:51

 За результатами роботи робочої групи ЄС із законодавчого регулювання питань кібербезпеки, представники Комітету з питань інформатизації та зв’язку продовжують вивчення питання регулювання кібезбезпеки на основі досвіду Республіки Польща.

Делегація Комітету з питань інформатизації, за участі Голова Комітету Данченка О.І., Першого заступника Голови Комітету Лук’янчука Р.В. та члена Комітету, Семенухи Р.С., спільно із Головою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Євдоченко Л.О. приймає участь у навчальному візиті з питання ефективності управління кібербезпекою у м.Варшава, Польща, 26-27 вересня 2017 року.

Програма візиту передбачає низку зустрічей із колегами з Парламенту Польщі, зокрема Комітету з цифрових, інноваційних та сучасних технологій, а також Міністерства цифровізації Польщі в ході яких передбачено  обговорення питання адаптації українського цифрового законодавства до норм ЄС, формування стратегії кіберзахисту, та організації державно-приватного партнерства у сфері кібербезпеки та імплементації Директиви безпеки мережевих та інформаційних систем (NIS Directive).

Для вивчення практичного досвіду польських фахівців з кібербезпеки заплановано візит до Національного центру кібербезпеки, який працює у відповідності до NIS Directive та чинного польського законодавства.

«Для України надзвичайно важливим є досвід Польщі у питаннях цифровізації. Ми маємо дуже багато спільних інфраструктурних рис, тому проводимо так багато консультацій щодо законодавства, цифрової адженди, кібербезпеки. Я дуже сподіваюся, що завдячуючи досвіду та практичним напрацюванням польських колег, нам вдасться значно пришвидшити процес переходу України на цифрову економіку», - зазначив пан Данченко важливість візиту до Польщі.