У Комітеті відбувся воркшоп на високому рівні із кібербезпеки у рамках програми сприяння ЄС TAIEX

Комітет
23 листопада 2017, 15:45

 

23 листопада 2017 року у Комітеті з питань інформатизації та зв’яжу відбувся воркшоп на високому рівні із кібербезпеки підготовлений спільно із фахівцями ЄС у рамках програми сприяння TAIEX.

Метою заходу є допомога України на шляху підвищення рівня кібербезпеки та стійкості до кібератак шляхом адаптації національного законодавства для кращих прикладів країн ЄС, зокрема шляхом імплементації положень Директиви із мережевої безпеки (NIS Directive (Directive on security of network and information systems).

Зі сторони ЄС у заході прийняли представники державних органів та парламентарі із Польщі, Словаччини та Естонії, які презентували найкращі практики побудови національних систем кібербезпеки, як складової загальноєвропейської системи під загальним регулюванням ENISA.

Зі сторони України в дискусії взяли участь представники основних органів задіяних у реалізації національної стратегії із кібербезпеки, зокрема Д.Шимків, заступник Глави Адміністрації Президента України, голови Держспецзвязку, НКРЗІ, Державного агентства з електронного урядування, НБУ, СБУ, галузевих об’єднань та приватного сектору.

Голова Комітету, Олександр Данченко презентував основні кроки Української сторони на шляху імплементації стратегії кібербезпеки України та основні положення останніх прийнятих законодавчих актів у галузі кібербезпеки та електронних довірчих послуг.  О. Данченко у свої доповіді відзначив основні пріоритети забезпечення кібербезпеки України, як: забезпечення кіберзахисту державних електронних інформаційних ресурсів та інформаційної інфраструктури, кіберзахисту критичної інфраструктури, розвиток потенціалу сектору безпеки і оборони у сфері забезпечення кібербезпеки та заходи боротьби з кіберзлочинністю.

Крім того, українським учасникам було також донесено основні положення законодавчих новел ЄС у сфері кібербезпеки, обговорення яких було розпочато восени 2017.