Українська делегація бере участь у роботі Всесвітнього самміту із інформаційного суспільства 2018

Комітет
20 березня 2018, 15:07

Українська делегація бере участь у роботі Всесвітнього самміту із інформаційного суспільства 2018  (World Summit on the Information Society) форумі в Женеві поміж двох тисяч делегатів із 150 країн світу. Щорічний форум WSIS - це глобальна платформа для участі багатьох зацікавлених сторін, яка сприяє впровадженню спільних зусиль для сприяння сталого розвитку та становлення інформаційного суспільства. Форум майданчиком для обміну інформацією, створення  знань та обміну найкращими практиками, водночас окреслюючи нові тенденції розвитку партнерських відносин на глобальному рівні. 

Голова Комітету, Олександр Данченко, разом із представниками Уряду України провів офіційну зустріч із Генеральним Секретарем МСЕ - паном Houlin Zhao. Зазначена зустріч на найвищому рівні дозволила обговорити основні нагальні питання становлення інформаційного суспільства та розвитку галузі ІКТ України, зіставивши їх із Цілями сталого розвитку здійснення Порядку денного 2030 для сталого розвитку.

В ході зустрічі  було обговорено питання використання Українського радіочастотного, номерного та іменного ресурсу інтернет на тимчасово окупованих територіях.  Відмічено, що за умов російської агресії щодо України та кібератак в інших країна світу з боку Росії, багато країн виступають за нову, більш жорстку еру у в питанні регулювання телекомунікацій.

Пан Houlin Zhao привітав Україну із успішно проведеним тендером для використання технологій 4G зазначивши, що Україна наздоганяє світ у  мобільних технологіях