4 грудня відбулося засідання Комітету, за результатами якого народні депутати розглянули наступні законопроєкти:

Комітет
05 грудня 2019, 16:44

4 грудня відбулося засідання Комітету, за результатами якого народні депутати розглянули наступні законопроєкти:

 

1) законопроєкт №2042 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики, з якого Комітет визначено головним. Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроєкт в редакції Комітету в другому читанні та в цілому як Закон. Прийняття нового проєкту Закону дозволить врегулювати взаємовідносини між власниками, провайдерами й операторами та вирішити проблемні питання, не охоплені раніше прийнятим Законом України. В цілому законопроєкт сприятиме розвитку телекомунікаційних мереж.

 

2) законопроєкт №2412 про розвідку, який відіграє ключову роль у реформуванні української розвідки та переході до стандартів НАТО. Комітет підтримав зміни в Законі України «Про телекомунікації», необхідні для реалізації законопроєкту та забезпечення розвідувальної діяльності. Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроєкт за основу.

 

3) законопроєкт №2461 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами.

Він покликаний врегулювати ринок криптовалют, визначити основні терміни та забезпечити надходження до бюджету податків від операцій з криптоактивами. Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроєкт за основу.

 

4) законопроєкт №2381 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері доступу до інформації щодо вдосконалення їх окремих положень. Мета законопроєкту – врегулювати та зміцнити гарантії доступу до публічної інформації, а також полегшити процес її отримання. Даний законопроєкт був повернений на доопрацювання у зв’язку з суперечностями щодо термінології й неузгодженістю з законом про персональні дані.

 

Також Комітет затвердив створення наступних робочих груп:

·      з розвитку ІТ галузі – під керівництвом Першого заступника голови Комітету Кіри Рудик та Заступника голови Комітету Єгора Чернєва

·      з реформування законодавства в сфері смарт-сіті та електронної демократії – під керівництвом члена Комітету Вікторії Подгорної

·      з реформування законодавства України щодо обробки та захисту персональних даних – під керівництвом Єгора Чернєва

·      з законодавчого закріплення цифрових прав людини – під керівництвом Єгора Чернєва

·      з кібербезпеки – під керівництвом заступника голови Комітету Олександра Федієнка.