Ключові моменти засідання Комітету цифрової трансформації 8 квітня в режимі відеоконференції

Комітет
09 квітня 2020, 10:00

Ключові моменти засідання Комітету цифрової трансформації 8 квітня

 

8 квітня 2020 року Комітет цифрової трансформації провів перше засідання в режимі відеоконференції. Члени Комітету розглянули та підтримали 5 законопроєктів:

– № 0032 про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів. Ратифікація Конвенції наблизить українське законодавство до норм європейського права та міжнародних стандартів у сфері доступу до інформації, підвищить прозорість діяльності органів державної влади в Україні та підтвердить готовність до міжнародної співпраці.

– № 0035 про приєднання України до Додаткового протоколу до Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів (про електронну накладну). Приєднання України до Протоколу розширить можливості українських перевізників, сприятиме підвищенню їх конкурентоспроможності на ринку міжнародних перевезень товарів та створенню нових робочих місць.

– № 2740 щодо внесення змін до кримінального законодавства. Законопроєкт покликаний захистити ІТ-компанії від необґрунтованого втручання в їх роботу та вилучення обладнання правоохоронними органами.

– № 3179 щодо надання правових інструментів для боротьби з рейдерством та зміни порядку доступу до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Проєкт Закону дозволяє правоохоронним органам та адвокатам потерпілої сторони швидше збирати докази та інформацію з реєстрів для протидії рейдерству.

– № 3157 щодо депутатських звернень, який дозволить народним депутатам надсилати звернення та отримувати відповіді в електронній формі, щоб швидше вирішувати питання й проблеми виборців.

 

Рекомендували Верховній Раді прийняти перші два законопроєкти за основу та в цілому, та три останні — за основу з доопрацюванням деяких питань до другого читання.