Результати засідання Комітету з питань цифрової трансформації 3 червня

Комітет
03 червня 2020, 16:30

3 червня Комітет з питань цифрової трансформації провів засідання. Члени Комітету розглянули 3 законопроєкти та рекомендували прийняти їх за основу:

 

– № 2350 про відходи електричного та електронного обладнання, який вводить систему розширеної відповідальності та управління відходами виробника щодо електричного та електронного обладнання. Це дозволить максимально зменшити негативний вплив на здоров’я людини та довкілля й забезпечити збереження природних ресурсів.

 

№ 2449 щодо спрощення процедури державної реєстрації змін до відомостей про структурні утворення політичної партії. Проєкт закону вдосконалює положення чинного законодавства щодо державної реєстрації відомостей про політичні партії та їхні структурні утворення, а також спрощує реалізацію політичними партіями права на вільне провадження своєї діяльності. Рекомендували Верховній Раді прийняти законопроєкт за основу із врахуванням зауважень Комітету.

 

№ 3407 про статус ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) Захисників України та ветеранів. Прийняття законопроєкту сприятиме підвищенню якості життя ветеранів, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів, дозволить забезпечити ефективну реалізацію системи пільг та соціальних гарантій на рівні органів державної влади.

 

Також обговорили пропозиції до другого читання законопроєкту № 2285-д про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор. До Комітету звернулися найбільші профільні асоціації: Українська асоціація операторів зв’язку «Телас», Інтернет Асоціації України, Асоціації «Телекомунікаційна палата України», Асоціації правовласників та постачальників контенту, щодо недопустимості зобов’язання операторів телекомунікацій обмежувати доступ своїх абонентів з території України до ресурсів, через які провадяться азартні ігри, адже це суперечить Закону «Про телекомунікації». Підтримали позицію асоціацій та направили голові профільного Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики пропозиції щодо внесення відповідних змін.

 

Далі члени Комітету підтримали підписання Меморандуму про

взаєморозуміння та співпрацю з Громадською організацією «ТекЮкрейн» у зв’язку з необхідністю об’єднання зусиль та спільних дій, спрямованих на підвищення статусу України як інноваційної цифрової країни, та сприяння створенню умов для залучення інвестицій, впровадження новітніх технологій, законодавчого забезпечення у сфері цифровізації, цифрової економіки, цифрових інновацій та розвитку інформаційного суспільства.

 

Завершили засідання рішенням про створення робочої групи для підготовки законопроєкту про цифрову трансформацію.