Ключові моменти засідання Комітету з питань цифрової трансформації 17 червня

Комітет
18 червня 2020, 11:07

 

17 червня на засіданні Комітет з питань цифрової трансформації розглянув 4 законопроєкти та рекомендував Верховній Раді прийняти їх за основу:

– № 3567 щодо підвищення прозорості та доступності для аналізу рішень органів місцевого самоврядування. Законопроєкт передбачає оприлюднення даних органів місцевого самоврядування в належних форматах для автоматизованої обробки, що дозволить якісніше збирати й аналізувати інформацію, а також покращить інтероперабельність даних.

– № 3623 щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі. Мета законопроєкту — запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, а також законодавче врегулювання питання щодо автоматичного призначення пенсії за віком через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

– № 3624 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку із запровадженням обліку трудової діяльності працівника в електронній формі. Пропонується внести зміни до Закону, виключивши копію трудової книжки з переліку

документів, що подають кандидати на посаду судді та кандидати на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

№ 3499 про інтерпеляцію, який забезпечує здійснення Верховною Радою контролю за діяльністю Кабміну шляхом встановлення права народних депутатів України ініціювати проведення обов’язкових слухань з питань діяльності окремого члена Кабміну та вирішення питання про задовільність його роботи.

Разом з командою Міністерства цифрової трансформації члени Комітету обговорили проєкт Постанови про Програму діяльності Кабінету Міністрів України та

рекомендували Верховній Раді прийняти його за основу. Нормативний акт включає всі необхідні напрями роботи в частині цифрової трансформації:

– розвиток адміністративних послуг та їх цифровізація;

– інформатизація суспільства;

– сприяння розвитку ІТ-бізнесу;

– цифрова грамотність українців.

Також рекомендували включити до порядку денного Верховної Ради законопроєкт «Про віртуальні активи» і направили запит на надання висновків, пропозицій і зауважень від Кабміну до тексту проєкту Закону.