Результати засідання Комітету 15 липня 2020 року

Комітет
16 липня 2020, 12:46

15 липня Комітет провів фінальне засідання за період третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання. Учасники розглянули законопроєкт №3637 про віртуальні активи.

Проєкт закону покликаний дозволити учасникам ринку віртуальних активів користуватися банківськими послугами, юридичним захистом своїх прав при здійсненні інвестицій, а також повинен уніфікувати торгівлю віртуальними активами в Україні.

В режимі відоеконференції до засідання приєдналися представники Мінцифри, Мінекономрозвитку, НБУ, НКЦПФР, Держспецзв’язку та профільних організацій. Усі учасники вносили правки та пропозиції щодо покращення дії майбутнього закону та його узгодження з чинним законодавством.

Всі представники органів влади підтримали необхідність розробки закону, який врегулює обіг віртуальних активів в Україні, визначить права та обов'язки учасників ринку таких активів. Але залишилися і дискусійні питання щодо деяких положень законопроєкту, які візьмемо в роботу для підготовки до розгляду під час четвертої сесії Верховної Ради.

Дякуємо всім учасникам засідання за широку дискусію та продовжуємо роботу над законопроєктом!