Результати засідання Комітету 2 грудня 2020 року

Комітет
03 грудня 2020, 12:51

2 грудня на засіданні члени Комітету:

— Підтримали два законопроєкти — № 3962 про внесення зміни до статті 452 Митного кодексу та № 3937 щодо створення додаткових можливостей для прийняття управлінських рішень у багатоквартирних будинках. Рекомендували Верховній Раді прийняти їх за основу, враховуючи зауваження Комітету до другого законопроєкту.

— Рекомендували повернути на доопрацювання законопроект № 4056 щодо механізму дистанційної форми навчання у разі неможливості відвідування закладів освіти.

— Обговорили виконання рекомендацій слухань щодо національної кібербезпеки та кіберзахисту України разом з представниками Мінцифри, РНБО, Держспецзв’язку, МВС та Мінекономрозвитку.  Відзначили задовільний рівень виконання державними органами рекомендацій щодо здійснення заходів для дотримання безпечних умов функціонування кіберпростору в Україні. З 25 пунктів рекомендацій 10 виконано і 15 знаходяться на стадії виконання. Рекомендували Кабміну та відповідним органам

державної влади прискорити розробку та прийняття низки законопроєктів і постанов для підвищення рівня кібербезпеки та кіберзахисту в Україні.

— Ознайомились із презентацією за сприянням Програми USAID Рада щодо Інформаційно-дослідницького центру при Верховній Раді.

Дякуємо всім, хто долучився до засідання!