Комітет розглянув 3 законопроєкти та затвердив план роботи на п’яту сесію

Комітет
28 січня 2021, 10:46

27 січня 2021 року Комітет провів засідання та разом з представниками ДМС, Держспецзвязку, НКРЗІ, Мінцифри і МВС розглянув 3 законопроєкти:

– № 4355 щодо використання цифрових паспортів. Рекомендували Верховній Раді прийняти проєкт Закону за основу;

– № 4353 про поштовий зв’язок, а також альтернативні до нього № 4353-1 та № 4353-2. Мета документу — гармонізувати українське законодавство у сфері надання послуг поштового звязку з європейським. Підтримали прийняття за основу законопроєкту № 4353 із врахуванням зауважень та пропозицій Комітету;

– № 0086 про вихід з Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок. Рекомендували Верховній раді прийняти законопроєкт за основу та в цілому.

Після розгляду законопроєктів Комітет презентував звіт про роботу протягом четвертої сесії та плани роботи на пятій сесії Верховної Ради IX скликання.

Також за результатами слухань у Комітеті щодо інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС затвердили рекомендації для Верховної Ради, Кабміну, Мінцифри та Держспецзвязку.  Рекомендації включають в себе розробку та прийняття необхідних євроінтеграційних законів: про регулятора, хмарні послуги, кібербезпеку, об’єкти критичної інфраструктури та інші, а також розробку державних цільових програм, імплементацію й актуалізацію Дорожньої карти інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС та багато іншого.