Підсумки засідання Комітету 3 березня

Комітет
03 березня 2021, 17:32

3 березня 2021 року Комітет провів засідання, до якого долучились представники Мінцифри, МВС, ДМС та СБУ. Комітет розглянув 6 законопроєктів:

– № 4355 щодо використання цифрових паспортів. Розглянули правки до тексту законопроєкту та рекомендували Верховній Раді прийняти документ в другому читанні в редакції Комітету.

– № 0089 про ратифікацію Угоди між Україною та Фінляндською Республікою про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Рекомендували Верховній Раді прийняти законопроєкт за основу та в цілому.

– № 4360, який забезпечить можливість застосування електронного документообігу для учасників судового процесу. Рекомендували Верховній Раді прийняти за основу з урахуванням зауважень Комітету.

– № 4572 щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна. Рекомендували Комітету з питань економічного розвитку доопрацювати деякі положення та Верховній Раді прийняти законопроєкт за основу.

– № 4631, щодо зазначення видів документів, копії яких надаються на адвокатський запит. Рекомендували Верховній раді прийняти законопроєкт за основу з урахуванням зауважень Комітету.

–№ 5002 щодо внесення змін до закону про бібліотеки і бібліотечну справу. Законопроєкт спрямований на реформування бібліотечної справи із врахуванням кращого світового досвіду, підвищення якості послуг, що надаються бібліотеками, та сприяє популяризації читання. Підтримали прийняття документу за основу з доопрацюванням пропозицій Комітету.