Результати засідання Комітету 17 березня 2021 року

Комітет
18 березня 2021, 09:39

 

17 березня 2021 року Комітет на своєму засіданні розглянув законопроєкт про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, підготовлений до повторного першого читання.

Оновлений законопроєкт про Дія Сіті враховує окремі положення альтернативних законопроєктів № 4303-1 та № 4303-2 та створює сприятливі умови для ведення інноваційного бізнесу, залучення інвестицій, розбудови цифрової інфраструктури та залучення талановитих фахівців.

Комітет ухвалив рішення подати на розгляд Верховної Ради законопроєкт у новій редакції та рекомендував за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняти його за основу.

Також під час засідання Комітет розглянув 5 законопроєктів, з яких він не визначений головним:

1) № 4527 щодо створення умов для розвитку високоефективної когенерації в Україні.

­2) № 4396 щодо ідентифікації та реєстрації тварин.

3) № 5009 щодо спрощення приєднання до електричних мереж.

Члени Комітету рекомендували Верховній Раді прийняти ці законопроєкти за основу з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

4) № 4265 про державну реєстрацію геномної інформації людини.

Рекомендували направити законопроєкт ініціаторам на доопрацювання.

5) № 4684 про Національну комісію з цінних паперів та бірж. На думку Комітету та Мінцифри, проєкт закону потребує доопрацювання в частині захисту персональних даних. Тому рекомендували Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики врахувати висловлені зауваження під час розгляду законопроєкту.

Завершили засідання прийняттям рішення про створення робочої групи з розробки змін до законодавства України з метою розв’язання проблеми сірого імпорту мобільних терміналів. До участі в робочій групі будуть залучені народні депутати, представники державних органів, підприємств, установ та організацій, а також представників міжнародних організацій та

незалежних експертів, представників громадських організацій.