Diia Summit 2.0: презентовані нові революційні онлайн-послуги

Комітет
18 травня 2021, 14:44

17 травня 2021 року на Diia Summit 2.0 відбулась масштабна презентація оновлень Дії — це більше 10 нових електронних послуг, які зроблять життя громадян та бізнесу легшим і зручнішим.

Президент України Володимир Зеленський під час онлайн-презентації зазначив, що Україна вже здійснила діджитал-революцію. Адже тепер цифрові послуги від держави доступні за кілька хвилин і не виходячи з дому. Не потрібно витрачати час у чергах та ходити десятками кабінетів — найнеобхідніші послуги можна отримати на одному порталі та в застосунку Дія.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про ефективність цифрової трансформації в Україні та зазначив, що вона допомагає швидко та справедливо ухвалювати ефективні рішення.

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про круті онлайн-послуги, якими відтепер українці зможуть користуватися без зайвих довідок, папірців та відвідування держорганів. Зокрема, можна відкрити власний бізнес онлайн, без участі держреєстратора. Спрощено процес подання декларацій: замість двох сторінок та понад 30 полів достатньо відповісти лише на 4 запитання та внести суму доходу для розрахунку єдиного податку. Заселяючись у готель чи оформлюючи кредит у банку, не потрібно ксерити копії документів чи заповнювати бланки — достатньо поділитися документами за допомогою статичного QR. І це лише частина!

Дізнатися детальніше про оновлення в мобільному застосунку та на порталі Дія можна за посиланням: https://bit.ly/33QS8Zc