Комітет рекомендував Верховній Раді підтримати три цифровізаційні законопроєкти

Комітет
04 червня 2021, 14:09

2 червня 2021 року за результатами засідання Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти три законопроєкти:                                

№ 5495 про особливості надання електронних публічних послуг — за основу. Документ запроваджує режим paperless та дозволяє надавати більшість публічних послуг онлайн.

– № 2655 про хмарні послуги, який стимулює впровадження інновацій в органах влади. Комітет розглянув 204 правки від народних депутатів. З них враховано 168 та відхилено 36. До обговорення та опрацювання пропозицій до законопроєкту були залучені представники Міністерства цифрової трансформації України та інших зацікавлених державних установ, а також фахові експерти та радники Комітету. Рекомендували Верховній Раді підтримати законопроєкт в другому читанні та в цілому.

– № 5463 про реєстрацію місця проживання онлайн — за основу. Комітет також розглянув альтернативний законопроєкт № 5463-1, проте зазначив, що деякі його положення суперечать законодавству та не можуть бути реалізовані на практиці.  

Всі ці законопроєкти є важливими для прискорення цифровізації та втілення революційних змін в багатьох сферах життя громадян.

Також Комітет затвердив дату проведення парламентських слухань на тему: «Кібербезпека, критична інфраструктура, електронні комунікації в Україні: стан, проблеми, шляхи їх вирішення» на 31 червня 2021 року.