04 травня 2023 року в рамках ознайомчою місії INTER PARES до Верховної Ради України представники Комітету з питань цифрової трансформації зустрілись з командою INTER PARES.

Від Комітету у заході взяли участь: заступник голови Сергій Штепа, заступник голови Вікторія Подгорна, член Комітету Антон Швачко, керівник секретаріату Катерина Столярська та заступник керівника секретаріату Ірина Бурсак. З боку INTER PARES були: керівник програми Джонатан Мерфі та старший консультант Юлія Тимошик, а також координатор напрямку «Реформа державного управління» Представництва ЄС в Україні Володимир Кондрачук.

Програма INTER PARES – глобальний проект ЄС із розбудови спроможності парламентів. Ознайомча місія була організована з метою обговорення ключових пріоритетів Верховної Ради України, потреб парламенту у зміцненні його ефективної діяльності та визначення напрямків підтримки через партнерство «рівний-рівному». Місія зосереджуватиметься на консолідації знань та досвіду народних депутатів України, а також співробітників Апарату ВРУ. Це ляже в основу узгодженої дорожньої карти партнерства («технічного завдання»), спрямованої на підвищення інституційної спроможності парламенту у пріоритетних сферах розвитку.

Представники Комітету розповіли про свою діяльність, пріоритетні напрями роботи Комітету, які євроінтеграційні закони у сфері цифровізації вже вдалось ухвалити та над чим триває робота.

«У зв’язку з прийняттям рішення Європейською Радою про надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС, головним завданням для Комітету стала адаптація законодавства України до положень права Європейського Союзу. Комітетом було підготовлено та прийнято Верховною Радою України евроінтеграційні Закони, якими впроваджено норми Європейського кодексу електронних комунікацій та імплементовано законодавство ЄС у сфері електронної ідентифікації», – повідомив Сергій Штепа.

Водночас представники Комітету акцентували увагу присутніх на потребі активізації імплементації норм законодавства з питань, віднесених до предметів відання Комітету, а також на спільній плідній роботі.

«Для перейняття досвіду європейських країн та імплементації українського законодавства до норм права ЄС у сфері цифровізації, Комітет цифрової трансформації зацікавлений у співпраці з командою INTER PARES та парламентарями й експертами Європейського Союзу», – зазначила Вікторія Подгорна.

Будуємо цифрову країну і рухаємось до вступу в ЄС!

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20