Сьогодні, 14 червня, у Комітеті з питань цифрової трансформації під головуванням Заступника Голови Комітету Сергія Штепи відбулись робочі зустрічі на тему цифрової безпеки і мережевих ресурсів, а також на тему внесення змін до податкового законодавства, що стосуються індустрії електронних комунікацій.

У черговій робочій зустрічі на тему цифрової безпеки і мережевих ресурсів взяли участь представники Комітету з питань цифрової трансформації, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції, Міністерства цифрової трансформації, Ради національної безпеки та оборони України та Адміністрації Держспецзв’язку.

Під час зустрічі розглядались питання визначення шляхів і вжиття заходів, спрямованих на запобігання незаконній передачі мережевих ресурсів (IP-адрес), які виділені у користування операторам (провайдерам) комунікацій, що здійснювали діяльність на тимчасово окупованих територіях України. Також раніше зустріч з цих питань відбулась у Посольстві Королівства Нідерландів.

В ході робочої зустрічі представники державних органів висловили свою позицію з визначення можливих механізмів посилення міжнародної співпраці у напрямку захисту мережевих ресурсів та цифрової інфраструктури.

На зустріч на тему внесення змін до податкового законодавства, що стосуються індустрії електронних комунікацій до Комітету були запрошені представники галузі електронних комунікацій, Адміністрації Держспецзв’язку, Міністерства цифрової трансформації та Національного регулятора у сферах електронній комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

В ході зустрічі запрошені обговорили проекти змін у податковому законодавстві, що стосуються індустрії електронних комунікацій, а саме ініціативу розробки законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо рентної плати за користування радіочастотним ресурсом», щодо питання податкового навантаження на операторів електронних комунікацій.

Учасники обговорили коефіцієнти, які є складовими при розрахунку розміру рентної плати за радіочастотний ресурс, та пропозиції створення однакових прозорих умов для подальшого впровадження сучасних радіотехнологій на конкурентних засадах, що в свою чергу позитивно вплине на якість рухомого (мобільного) зв’язку. Також була підтримана ініціатива поступової оптимізації податкового навантаження та умов забезпечення сталості зв’язку.

           Продовжуємо роботу! Відстоюємо справедливі рішення для нашої країни!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20