Сьогодні, 8 грудня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 10265 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу».

Метою прийняття цього законопроекту визначено наближення законодавства України до acquis ЄС, а також виконання заходів, пов’язаних з реалізацією стратегії інтеграції України до Європейського Союзу, а саме – отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС в частині послуг роумінгу шляхом приєднання до єдиної роумінгової зони Європейського Союзу «Роумінг як вдома» («Roam-Like-At-Homе»/RLAH).

Комітет вважає, що приєднання України до європейської процедури надання послуг роумінгу стане важливим кроком інтеграції до Єдиного цифрового ринку Європейського Союзу дозволить громадянам України отримувати електронні комунікаційні послуги за звичними їм тарифами під час тимчасового перебування у країнах ЄС.

Розглянувши цей законопроект Комітет рекомендує включити    його до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України та за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

№ 10190 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за електронно-комунікаційне шахрайство».

Мета цього проекту Закону – внесення змін до Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за протиправне використання персональних даних, інформації, яка містить банківську таємницю, з використанням технічних засобів електронних комунікацій, а також відповідальність за участь в електронно-комунікаційній шахрайській організації.

Члени Комітету висловили думку про підтримку реалізації механізмів захисту та поновлення прав осіб, потерпілих від протиправного збирання персональних даних, інформації, яка містить банківську таємницю з використанням електронної комунікації та/або технічних засобів електронних комунікацій.

№ 10191 «Про внесення змін до статті 39 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо реалізації права пацієнта на інформацію про здоров’я».

Законопроект розроблений з метою посилення законодавчого захисту права пацієнтів на доступ до медичної інформації про себе.

Члени Комітету зазначили, що ідея посилення законодавчого захисту права пацієнтів на доступ до медичної інформації про себе заслуговує на увагу, але зважаючи на застереження та зауваження Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України законопроект потребує доопрацювання.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них пропозиції та зауваження при їх підготовці й розгляді.

Також на виконання контрольної функції Комітету було розглянуто питання Про розгляд інформації Рахункової палати щодо виконання рішення № 8-1 від 25.04.2023, та обговорено пропозиції Комітету до Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2024 рік.

           Продовжуємо роботу! Вдосконалюємо законодавство!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 14:52
26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16