Сьогодні, 6 березня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати України – члени Комітету розглянули такі законопроекти:

 10370 «Про внесення змін до Закону України «Про дипломатичну службу» щодо вдосконалення проходження дипломатичної служби».

Проект розроблено з метою вирішення поточних завдань щодо вдосконалення порядку проходження дипломатичної служби, підвищення професіоналізму та забезпечення ефективного виконання завдань і функцій, що стоять перед органами дипломатичної служби в умовах сьогодення.

Члени Комітету зазначили, що реалізація норм законопроекту спрятиме підвищенню ефективності виконання органами дипломатичної служби покладених на них завдань та функцій, пов'язаних з реалізацією зовнішньої політики України, захистом національних інтересів України у сфері міжнародних відносин, а також прав та інтересів громадян і юридичних осіб України за кордоном з урахуванням сучасних потреб.

Розглянувши цей законопроект Комітет рекомендує прийняти його за основу.

 0245 «Про ратифікацію Угоди про цифрову торгівлю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії».

Цей законопроект спрямований ратифікувати Угоду про цифрову торгівлю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії.

Члени Комітету підтримуючи цей законопроект, зазначили що він  сприятиме закріпленню основних правил для торгівлі цифровими товарами та послугами між державами, використанню електронного підпису, електронних контрактів та рахунків для здійснення міжнародної торгівлі, зменшенню вартості адміністрування торгівлі шляхом впровадження цифрових рішень та технологій.

Розглянувши цей законопроект Комітет рекомендує прийняти його за основу та в цілому.

№ 10155 «Про внесення змін до Закону України "Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність" щодо розвитку сучасних геоінформаційних ресурсів у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності» та альтернативний до нього законопроект реєстр. № 1055-1.

Законопроекти розроблено для вдосконалення регулювання сфери топографо-геодезичної і картографічної діяльності, спрямоване на створення, розвиток та функціонування сучасних геоінформаційних ресурсів у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності для забезпечення державного управління, економіки та національної безпеки актуальними та надійними планово-картографічними матеріалами.

Народні депутати України – члени Комітету відзначили, що реалізація норм законопроектів матиме позитивний вплив на вдосконалення регулювання сфери топографо-геодезичної і картографічної діяльності, для забезпечення інтеграції національної інфраструктури геопросторових даних у глобальну та європейську інфраструктури геопросторових даних та зауважили про необхідність їх доопрацювання в частині приведення норм законопроектів у відповідність до норм чинного законодавства

№ 10372 «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні» та альтернативний до нього законопроект реєстр. № 10372-1.

Законопроекти розроблено з метою надання медичній спільноті можливостей самостійно вирішувати окремі питання власного професійного життя, в першу чергу у питаннях професійного розвитку та оцінюванні здобутків медичних працівників у цій царині.

Члени Комітету підтримують такі законодавчі ініціативи та зазначають, що реалізація законопроектів матиме позитивний вплив на забезпечення захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави, та громадське здоров’я, але зважаючи на зауваження та пропозиції що надійшли до законопроекту вони потребують відповідного доопрацювання.

№ 10388 «Про лікарське самоврядування».

Метою цього законопроекту є впровадження професійного самоврядування лікарів та наділення органів лікарського самоврядування відповідними повноваженнями в сфері регулювання лікарської діяльності і контролю їх професійної відповідальності.

Члени Комітету зазначили, що він сприятиме удосконаленню системи управління охороною здоров’я, поліпшенню стану та якості надання медичної допомоги, підвищенню рівня безпеки пацієнтів, формуванню належної лікарської практики але потребує доопрацювання відповідно до норм чинного законодавства.

Розглянувши зазначені законопроекти Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до них зауваження та пропозиції при їх підготовці й розгляді.

Також на засіданні Комітету було розглянуто питання створення Робочої групи з підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу.

Покращуємо законодавство! Цифровізуємо країну!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20