Комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій сприятиме покращенню економічних умов для індустрії програмної продукції в Україні

10 жовтня 2013, 14:45

Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій розглянув на своєму засіданні 09.10.2013 року проект Закону про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції» (реєстр. №  2063 від 21.01.2013 р.), поданий народними депутатами Омельченком В.П., Януковичем В. В., Гриневецьким С.Р, Гордієнком С.В.

Метою зазначеного законопроекту є створення базових економічних умов для формування конкурентоспроможності та розвитку в Україні індустрії програмної продукції.

Голова Комітету Валерій Омельченко зазначив, що було підготовлено доопрацьовану редакцію законопроекту та виправленні недоліки із врахуванням позицій Головного науково-експертного управління ВРУ, КМУ та інших ЦОВВ.

 «Допрацьовані норми законопроекту, по-перше, встановлюють особливості оподаткування не тільки для суб’єктів індустрії програмної продукції екстерриторіально, але й для науково-дослідних підприємств учасників національного проекту «Технополіс»; по-друге, всі преференції, передбачені на тимчасовій основі, в режимі особливостей оподаткування; також законопроектом передбачено чіткий перелік дозволених видів діяльності та перелік професій, що мінімізує ризик зловживань та використання преференцій непрофільними суб’єктами. Також проектом передбачено значно жорсткіший режим адміністрування» - пояснив член Виконавчого комітету Українського товариства фінансових аналітиків Віктор Галасюк.

Членами Комітету було прийнято рішення рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики, який визнаний головним, подати до Верховної Ради України доопрацьований законопроект із врахуванням зауважень та пропозицій авторів законодавчої ініціативи.