Результати засідання Комітету 4 листопада 2020 р.

Комітет
04 листопада 2020, 16:42

4 листопада на засіданні Комітет розглянув 4 законопроєкти:

— №3474, який скасовує неефективну систему маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних. Рекомендували Верховній Раді прийняти законопроєкт за основу.

— №3686 про внесення зміни до закону про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Йдеться про збільшення максимальної суми грошового переказу з 5 до 25 тисяч гривень, що, на нашу думку, позбавить багатьох громадян незручностей, які виникають при поповненні банківських карток, грошових переказах, онлайн-покупках тощо. Підтримуємо прийняття законопроєкту за основу.

— № 3742 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю. Проєкт закону направлений на недопущення руйнування автомобільних доріг, підвищення рівня безпеки та розвиток транспортної інфраструктури до європейських стандартів. Підтримуємо прийняття законопроєкту за основу.

— №4303 про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні — один із ключових законопроєктів, який забезпечить функціонування Diia City. Направили до Кабміну та Голови Верховної Ради запит щодо законопроєкту та клопотання його включення до порядку денного Верховної Ради.