Комітет розглянув 7 законопроєктів під час засідання 18 листопада

Комітет
18 листопада 2020, 14:47

18 листопада Комітет з питань цифрової трансформації провів засідання в режимі відеоконференції, до якого долучилися представники Мінцифри, МВС та Комітету з питань антикорупційної політики.

Учасники розглянули 7 законопроєктів, 5 з яких рекомендували Верховній Раді прийняти за основу:

— № 0075 про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом стосовно конфіденційності та забезпечення збереження інформації. Рекомендували прийняти законопроєкт за основу та в цілому.

— № 3501 щодо удосконалення законодавства стосовно ведення господарської діяльності. Рекомендували також врахувати зауваження та пропозиції Держспецзв’язку, НКРЗІ та профільних асоціацій при підготовці законопроєкту до другого читання.

— № 4017 щодо запровадження почесного звання «Заслужений працівник сфери телекомунікацій України».

— № 3774 щодо удосконалення механізму протидії рейдерству, покликаний захистити фізичних та юридичних осіб від протиправного захоплення підприємств та незаконного заволодіння майном.

— № 4185 щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді, розроблений з

метою діджиталізації бізнес-процесів та покращення сервісу, що надається споживачу при гарантійному обслуговуванні товарів.

 

Також рекомендували включити до порядку денного Верховної Ради 2 законопроєкти:

 

— № 4355, який закріплює на законному рівні використання цифрових паспортів. Також направили до Кабміну запит щодо надання висновків до законопроєкту.

 

— № 4378 «Про внесення змін до деяких законів України», який врегульовує питання резервного копіювання інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів, а також централізованого зберігання Держспецзв’язку таких резервних копій.