Комітет з питань цифрової трансформації рекомендує Верховній Раді України відправити на повторне перше читання законопроєкт №4303 та відхилити альтернативні проєкти законів №4303-1 та №4303-2

Комітет
17 лютого 2021, 17:41

Комітет Верховної Ради України з питань цифрової трансформації на своєму засіданні 17 лютого прийняв рішення рекомендувати парламенту за результатами розгляду у першому читанні законопроєкту №4303 “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” повернути його на доопрацювання.

Проєкт закону №4303 рекомендується направити до профільного комітету для підготовки до повторного першого читання з урахуванням окремих положень альтернативних законопроєктів № 4303-1 та № 4303-2. Водночас комітет рекомендує Верховній Раді України відхилити альтернативні проєкти законів  №4303-1 та №4303-2.

Згідно з пояснювальною запискою проєкт закону №4303 “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” розроблено з метою формування в Україні передової цифрової економіки протягом найближчих років та зростання частки високотехнологічних продуктів та послуг у загальному ВВП України до 10 відсотків. Законопроєкт спрямований на стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні шляхом створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу, залучення інвестицій, розбудови цифрової інфраструктури та залучення талановитих працівників.

Один із авторів законопроєкту №4303 народний депутат, заступник голови Комітету ВР з питань цифрової трансформації Єгор Чернєв зазначив, що після реєстрації проєкту закону від індустрії надійшло достатньо багато зауважень та пропозицій, більша частина яких буде внесена в текст доопрацьованого законопроєкту.

“Враховуючи усі пропозиції, було прийнято рішення розробити законопроєкт №4303-д, доопрацьований, який також включатиме норми альтернативних законопроєктів № 4303-1 та № 4303-2”, - уточнив він.  

У засіданні комітету взяли участь представники бізнес-об’єднань  та ІТ-компаній.