Зареєстрована законодавча ініціатива, що прискорить відновлення телеком галузі

Комітет
12 грудня 2023, 16:41

 

Наприкінці листопада у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 10299 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері розпорядження державним та комунальним майном».

Він спрямований на удосконалення окремих етапів передачі державного і комунального майна в оренду та процесів приватизації, що дозволить зробити їх ще зручнішими та ефективнішими і підвищить надходження до бюджету.

Також ці зміни торкнуться і телеком-галузі. Оскільки наші оператори та провайдери розміщують свої базові станції та інше обладнання, що забезпечують наявність в нас інтернету та зв’язку, саме в орендованих приміщеннях будівель.

Тож головна зміна в законопроекті для телекому – це спрощення та прискорення передачі майна в оренду для розміщення телеком-обладнання операторів:

-    У воєнний час та 5 років після його скасування процедура оформлення оренди скорочується з 85 робочих днів до 51;

-    У мирний час — з 118 робочих днів до 66.

Інформаційна війна – один з головних інструментів ворога. Тому відновлення електронних комунікаційних мереж після деокупації має відбуватися якнайшвидше. Громадяни повинні мати доступ до українських новин та інформаційних ресурсів.

        
          Відновимо зв’язок! Відбудуємо Україну!