Сьогодні відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації (далі – Комітет).

Так, Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України № 6241 «Про Національну програму інформатизації». Прийняття проекту акта врегулює питання взаємодії учасників процесу, підвищить ефективність організаційно-правових механізмів формування і виконання Національної програми інформатизації, а також забезпечить ефективний механізм взаємовідносин у сфері інформатизації країни. 

Головна мета Національної програми інформатизації:

  • створення необхідних умов для забезпечення розвитку інформаційного суспільства;
  • створення широких можливостей для задоволення інформаційних потреб та реалізації прав і свобод громадян на основі своєчасної, достовірної та повної інформації;
  • підвищення ефективності державного управління;
  • забезпечення інформаційної безпеки та кіберзахисту держави шляхом побудови, розвитку, інтеграції та використання сучасних інформаційних систем, комунікаційних мереж, інформаційних ресурсів та інформаційних технологій.

Крім того, члени Комітету рекомендують Верховній Раді України прийняти за основу з врахуванням зауважень проект Закону № 6516 «Про внесення змін до Закону України «Про імміграцію».

Водночас народні депутати рекомендують врахувати зауваження і пропозиції:

  • Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики під час підготовки проекту Закону України № 5870 «Про захист послуг, що надаються із застосуванням системи умовного доступу» та проєкту Закону України № 5870-1 «Про захист послуг умовного доступу».
  • Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин під час розгляду проекту Закону України № 6435 «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання публічного заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, тимчасової окупації Російською Федерацією територій України та спроб легалізувати та легітимізувати анексію частини території України протиправним діянням».
  • Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності під час підготовки проекту Закону України № 6502 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів України щодо впровадження обліку штрафних балів за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».
  • Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності під час підготовки проекту Закону України № 4354 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в галузі поштового зв’язку».
  • Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики під час підготовки та розгляду проекту Закону № 4616 про внесення змін до Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» та деяких законодавчих актів (щодо забезпечення споживачів (платників) інформацією з електронних розрахункових документів).
  • Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку під час розгляду проекту Закону № 5500 «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності». 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36