Комітет з питань цифрової трансформації продовжує роботу над тим, щоб світова спільнота підтримала Україну в боротьбі з агресором


Сьогодні весь світ є свідком широкомасштабного вторгнення і неспровокованої, невиправданої військової агресії росії проти України. Після нападу на нашу країну проти окупантів піднявся весь цивілізований світ. Західні країни стали на бік України, для боротьби з ворогом виділяють нам кошти, зброю, гуманітарну допомогу тощо. Низка світових брендів, міжнародних компаній почали відмовлятися працювати в росії. Росію ізолюють від участі у міжнародних заходах та об'єднаннях. Найвпливовішим з таких об'єднань у сфері зв'язку є International Telecomunication Union, що також є спеціалізованим агентством United Nations, де росіяни завжди мали сильні позиції та вплив. Але ситуація змінюється, міжнародна ізоляція агресора невідворотна.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України НКРЗІ Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine УДЦР здійснюють усі заходи для блокування росії в ITU. Наразі маємо перший результат – прийнято рішення про виключення представників РФ зі списку кандидатів на посади в Дослідних комісіях Сектору стандартизації МСЕ (ITU).

Так, 01-09 березня у м. Женева відбувалася Всесвітня асамблея стандартизації електрозв'язку (ВАСЕ) МСЕ. Під час відкриття асамблеї українська сторона виступила з заявою щодо ганебного нападу РФ на Україну та закликала блокувати призначення представників РФ на посади ВАСЕ та Дослідних комісій Сектору стандартизації електрозв'язку МСЕ. Заява України була підтримана країнами-партнерами (Францією від імені країн ЄС, США, Великобританією, Канадою, Австралією, Японією, Швецією, Ісландією). На пленарному засіданні шляхом таємного голосування більшістю голосів було прийнято рішення про виключення представників РФ зі списку кандидатів на посади в Дослідних комісіях Сектору стандартизації МСЕ.

Комітет з питань цифрової трансформації закликає International Telecomunication Union виступити із заявою про підтримку України, її територіальної цілісності, засудження дій росії, а також вжити усіх можливих заходів, щоб зупинити протиправні дії росії як в цілому, так і в частині незаконного захоплення електронних комунікаційних мереж (телекоммереж) українських операторів, самовільну зміну української системи нумерації на тимчасово окупованих територіях України та неправомірне використання коду «7» з боку РФ, усунути кандидатів країни-агресора з виборів у структури МСЕ, а також суттєво обмежити взаємодію з агресором.

Ізоляція росії не зупиниться, доки не зупиниться війна в Україні.

Разом до перемоги!

Слава Героям та Україні

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36
14 березня 2024 10:05