Комітет з питань цифрової трансформації пропонує продовжувати навчання за допомогою цифрових технологій

 

Від початку російського вторгнення освітній процес припинився, але попри важкі часи для нашої країни, необхідно продовжувати навчання дітей в Україні. По-перше, концентрація на навчанні відволіче діток від трагічних подій і перемикне їхню увагу. По-друге, навчання не тільки дозволяє уникнути стагнації та інтелектуального занепаду, а й показує силу духу нашого народу, в тому числі на міжнародній арені.

Тому у більшості регіонів України вже відновлено освітній процес у закладах загальної середньої освіти після вимушених канікул. Він проходить з використанням технологій дистанційного навчання. Розпочати навчання в дистанційному форматі на сьогодні можуть лише ті регіони, де ситуація після вторгнення росії залишається відносно спокійною.

Усі охочі можуть використовувати платформу для дистанційного і змішаного навчання учнів 5–11 класів «Всеукраїнська школа онлайн». Платформа містить відеоуроки, конспекти, тестові завдання для самостійної роботи з 18 основних предметів. Для зручності розроблено мобільний застосунок, а Youtube-канал Міністерства освіти і науки України (далі – МОН) містить інформацію, що може стати у пригоді.

Для організації освітнього процесу МОН спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн-розклад, що містить посилання на матеріали з різних ресурсів. Онлайн-розклад реалізується на базі інтерактивного Google-календаря, до якого в режимі реального часу матимуть доступ усі охочі. Розклад розроблено для учнів 1–11 класів.

Під час дистанційного навчання головне – зв'язок. Перебої із зв'язком можуть бути через перевантаження мереж та через пошкодження у разі бойових дій. Хочемо зазначити, що оператори та провайдери в надскладних умовах відновлюють зв'язок там, де були чи є пошкодження та сумлінно працюють, щоб ми постійно залишались на зв’язку. Попри перешкоди, які можуть виникнути зі зв’язком та задля того, щоб освітній процес відбувався, на українському телебаченні запущено трансляцію уроків для 5–11 класів. Уроки доступні на ТБ-платфомах MEGOGO, 1+1 video, Київстар ТБ. Розклад занять оприлюднюється на офіційних каналах МОН та на ТБ-каналах. Також навчання доступне на платформі sweet.tv. Переглядати матеріали можна будь-де та будь-коли абсолютно безкоштовно.

Крім того, для дошкільнят розпочав роботу дитячий онлайн-садок НУМО – платформа, на якій зібрані відеозаняття для дітей віком від 3 до 6 років: корисні підказки, цікаві вправи та ігри, що допоможуть дошкільнятам щодня опановувати важливі навички для подальшого розвитку й не втрачати вже здобуті компетентності. Перегляд доступний на YouTube-каналах МОН та ЮНІСЕФ і на платформі MEGOGO.

Нагадуємо і про освітній портал Дія. Цифрова освіта, де кожен громадянин може долучитись до навчання цифрової грамотності. Також повідомляємо, що команда МОН підготувала перелік дистанційних шкіл, організацій та навчальних платформ, які надають безкоштовний доступ до навчання. Детальніше за посиланням.

Все буде Україна!

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

17 травня 2024 14:43
13 травня 2024 15:52
08 травня 2024 15:41
01 травня 2024 14:52
26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06