Кібербезпека зараз має стати пріоритетним напрямком розвитку для України,Комітет з питань цифрової трансформації

 

Наразі кібербезпека важлива як ніколи. росією постійно здійснюються масові кібератаки проти державних структур України та бізнесу. Атаки часто спрямовуються на знищення комп'ютерних систем, збирання розвідувальних даних та поширення дезінформації. Тому кіберфронт – повноцінний фронт у російсько-українській війні. Свою допомогу Україні у кіберзахисті пропонують всі уряди демократичних країн – США, Канада, Велика Британія, більшість країн ЄС та інші. Кожна країна пропонує найкращі технології, які має у своєму розпорядженні. Україну підтримують такі провідні компанії, як Microsoft, Google, Amazon, Cisco, Oracle та інші.

Кібербезпека зараз має стати пріоритетним напрямком розвитку для України. Для цього українці мають розвиватися і розвивати нашу країну. Інформуємо, що технологічний SET University (за підтримки Мінцифри) розпочинає набір на короткострокові та довгострокові навчальні програми з кібербезпеки.

Цього року SET University розпочинає набір на бакалаврат – близько 30 студентів зможуть навчатися безплатно за напрямом «Кібербезпека». Студенти матимуть можливість отримати повні стипендії та гранти для навчання, а також диплом державного зразка після закінчення. Умови та дати вступної кампанії визначатиме Міністерство освіти і науки України.

Це курс для людей, які хочуть опанувати професію експерта або влаштуватися на роботу в цій галузі. Також навчальна програма може знадобитися:

·        випускникам старших класів;

·        студентам перших курсів ВНЗ;

·        представникам технологічних спеціальностей, на кшталт trainee- або junior-розробників;

·        світчерам, які хочуть здобути базові знання для роботи в цій галузі.

SET University працюватиме під ліцензією Київської школи економіки, яка є співзасновником університету. Це дозволить бакалаврам та магістрам SET отримати дипломи державного зразка. Згідно із цим, SET University та Київська школа економіки проводять спільну підготовчу та вступну кампанію для абітурієнтів.

Для участі у курсі потрібно володіти англійською на рівні intermediate та вище, бо доведеться опрацьовувати безліч матеріалів англійською. Водночас учасникам варто мати базові технічні або математичні знання.

Онлайн-навчання розпочнеться в середині травня і триватиме три місяці. Дізнатися більше та залишити заявку можна на сайті

У майбутньому університет планує запустити магістерські програми, щоб навчати студентів технологій штучного інтелекту.

Також команда університету за підтримки європейських партнерів запустить бізнес-акселератор. На базі нього студенти зможуть будувати свої власні стартапи. У цьому їм будуть допомагати ментори з українських та іноземних технологічних компаній, інвестиційних фондів і міжнародних інституцій.

Крім того, нагадуємо про боротьбу на кіберфронті. Допомагайте українським кіберфахівцям зламувати ресурси окупантів. Для цього є чат-бот – https://t.me/stop_russian_war_bot

Якщо ви помітили будь-які вразливі точки у кіберзахисті російських об’єктів (баги, бекдори, входи, логіни та паролі) – обов’язково повідомляйте про них чат-боту. Це можуть бути вразливості в електронній пошті, вебсайтах, онлайн-банкінгу, системах управління, комп`ютерних мережах, центрах сертифікації, ключах, месенджерах, соцмережах.

Українські кіберфахівці використають цю інформацію, щоб боротися з окупантом!

Водночас нагадуємо про українську ІТ-армію – https://t.me/itarmyofukraine2022 , яка дає гідну відсіч ворожій пропаганді. Якщо ви маєте здібності в цифровій сфері: розробники, кіберспеціалісти, дизайнери, копірайтери, маркетологи, таргетологи та інші – долучайтеся до Telegram-каналу.

Зупинимо російські війська разом – на нашій землі та у кіберпросторі!

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36
14 березня 2024 10:05
08 березня 2024 10:40
06 березня 2024 14:39
29 лютого 2024 16:35
23 лютого 2024 16:01
22 лютого 2024 12:33