Комітет з питань цифрової трансформації інформує щодо безпеки даних: чи потрібна двофакторна аутентифікація?

 

Наше повсякденне життя постійно обертається навколо цифрових дій у мережі «Інтернет». Ефективний захист своїх облікових записів – першочергове завдання, оскільки протягом кількох останніх років кількість масштабних кібератак та витоків даних значно збільшилася. Тому зростає потреба у застосуванні додаткових рівнів безпеки у вигляді двофакторної аутентифікації.

Голова підкомітету електронного врядування Комітету з питань цифрової трансформації Сергій Штепа інформує щодо двофакторної аутентифікації своїх цифрових облікових записів. Відео можна переглянути за посиланням.

«Отримати доступ до акаунту будь-якої людини дуже легко, якщо вона не використовує двофакторну аутентифікацію. Багато людей, які чують таке визначення – думають це щось таке дуже важке, технічне і не хочуть це вивчати. Насправді, двофакторна аутентифікація це елементарно просто» , – повідомив народний депутат.

Сергій Штепа зазначив, що перший фактор аутентифікації – це особистий пароль. Проте, пароль можна просто підібрати, якщо він простий, але якщо він складний, то його можна отримати за допомогою шпигунської програми забезпечення. Тобто він не є засобом, що захищає ваш акаунт на 100%.

«Другий фактор аутентифікації передбачає, що на ваш номер телефону надійде додаткова смс з певним кодом. Ви маєте ввести цей код, щоб отримати доступ до свого акаунту. Тому навіть, якщо хтось зламав ваш акаунт, то ця людина нічого не зможе побачити і зробити з вашим акаунтом і з інформацією в ньому», – підсумував член Комітету.

Таким чином, двофакторна аутентифікація додає додатковий етап перевірки до процесу входу на вебсайт чи додаток. Ідея полягає в тому, щоб підвищити безпеку, об’єднавши дві окремі частини інформації: те, що ви знаєте, наприклад пароль, і те, що у вас є, наприклад тимчасовий код, надісланий на ваш телефон. Цей двосторонній підхід може бути гарантом, що ніхто, крім вас, не зможе отримати доступ до вашого облікового запису — навіть якщо зловмисник якимось чином дізнається ваш пароль.

Тож обов’язково встановіть двофакторну аутентифікацію у месенджерах, пошті, інших сервісах, щоб знати, коли хтось намагатиметься зайти у ваш акаунт.

Нагадаємо про перелік заходів, яких потрібно вжити якнайшвидше, щоб убезпечитись від кібератак.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36