Про це заявила українська делегація під час Повноважної конференції Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), яка розпочала свою роботу 26 вересня у Бухаресті.

Цьогоріч участь у конференції української делегації важлива з огляду на просування та захист інтересів України в МСЕ як спеціалізованого органу ООН, привертання уваги всієї світової телекомспільноти до неправомірних і брутальних дій російських окупантів на території незалежної і суверенної України. Зокрема, світ має знати, що росія понад 7 місяців навмисно знищує українську телеком-інфраструктуру, викрадає обладнання українських компаній та незаконно користується українським частотним ресурсом для трансляції своєї пропаганди.

«Російське бачення прогресу й розвитку – це понад 4 000 пошкоджених або захоплених базових станцій операторів зв’язку України, десятки тисяч кілометрів пошкоджених або захоплених волоконно-оптичних ліній зв’язку, 18 знищених антенно-мачтових споруд, які забезпечують трансляцію теле- та радіосигналу в Україні», – повідомив у ході конференції голова Держспецзв’язку.

На жаль представники рф досі у складі МСЕ, присутні на засіданнях і звітують про прогрес, розвиток і професіоналізм. Ба більше, вони навіть претендують на керівні посади в Союзі. Але українська делегація впевнено довела присутнім, що представникам росії не місце в МСЕ, а тим паче – на керівних посадах цієї організації. Оскільки рф, розв’язавши в Україні криваву війну, порушила не тільки загальнолюдські цінності, низку міжнародних документів, а і норми Статуту МСЕ та Регламенту радіозв’язку.

Під час пленарного засідання відбулись вибори Генерального секретаря МСЕ. На цю посаду претендували представники США та росії. Більшість голосів країни-члени Союзу віддали за розвиток, інновації, цифрову трансформацію та ефективну діяльність – за США. Генеральним секретарем МСЕ на наступні 4 роки і першою жінкою, яка очолить Союз, стала Дорін Богдан-Мартін. Беззаперечно, це позитив для України, оскільки США – наш стратегічний партнер, що підтримує нас і допомагає в боротьбі з росією.

Заступник голови Комітету Олександр Федієнко особисто привітав нову очільницю МСЕ та поспілкувався з нею щодо війни в Україні, знищеної та пошкодженої росією телекомунікаційної інфраструктури, її відновлення, технічної допомоги для України та подальшої підтримки США.

Комітет вітає Дорін Богдан-Мартін з перемогою. МСЕ має забезпечувати прогрес і сталий розвиток електронних комунікацій, роботу сучасних технологій на благо людей. Тож ми сподіваємось на плідну співпрацю та подальшу підтримку України.

Довідково.

Повноважна конференція є вищим директивним органом Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) і проводиться раз на чотири роки для обговорення ключових питань подальшої діяльності організації, а також обирає керівний склад МСЕ та його органів.

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36