Україна та Європейський Союз провели другий раунд Діалогу з питань кібербезпеки. Учасники Діалогу, на тлі воєнної агресії з боку росії проти України, підкреслили важливість подальшої співпраці та посилення зусиль для нарощування стійкості до кіберзагроз.

Під час зустрічі учасники відзначили, що завдяки тісній співпраці між ЄС та іншими міжнародними партнерами у сфері кібербезпеки та кіберзахисту, Україна продемонструвала неабияку здатність протистояти кібератакам і захищати свою критичну інфраструктуру. Було також приділено увагу зусиллям України в розробці власного законодавства у сфері кібербезпеки і приведенні його до стандартів ЄС.

Українська сторона наголосила, що порядок денний другого кібердіалогу «Україна-ЄС» продиктований як необхідністю посилення співпраці між Україною і ЄС, так і реалізацією спільних проектів у сфері кібербезпеки. Враховуючи війну росії проти України та з огляду на надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. Реалізація Стратегії кібербезпеки України на 2021–2025 роки є важливим кроком на шляху до посилення кібербезпеки та здобуття статусу повноцінного члена ЄС. Також делегація з України зазначила, що кіберпростір не має кордонів і щоб бути стійкими до кіберзагроз, потрібно об’єднувати зусилля для побудови ефективної системи колективного захисту від хакерських атак.

ЄС висловив солідарність із Україною, яка нині протистоїть кіберзагрозам, спрямованим на знищення її критичної інфраструктури. ЄС запевнив у готовності й надалі надавати координовану політичну, фінансову і матеріальну підтримку Україні для посилення її кіберстійкості.

Учасники Діалогу домовилися про подальше посилення своїх зусиль заради забезпечення кібербезпеки. Представники України та ЄС підкреслили важливість просування діалогу з питань кібербезпеки та досягнення подальших конкретних операційних результатів.

Також інформуємо, що протягом жовтня в Україні проходить Місяць кібербезпеки. Його мета – привернення уваги суспільства до питань кіберзахисту та необхідності відповідальної поведінки кожного у кіберпросторі. Для нашої країни – це особливо важливий захід, адже однією зі складових війни росії проти України є саме кіберфронт. Кіберзловмисники можуть використати будь-кого задля знищення життєво важливих систем та сервісів.

Наше спільне завдання на цьому фронті – завадити злочинним планам російських окупантів. Кожен українець, дбаючи про власну безпеку в кіберпросторі, захищає водночас і нашу країну. Дотримання головних правил кібергігієни – сьогодні не примха, а обов'язок.

Тож дбайте про безпеку у кіберпросторі та дотримуйтесь правил кібергієни.

Дамо відсіч ворогу в кіберпросторі разом! Разом до перемоги!

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 14:38
23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20