Сьогодні, 21 жовтня, відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації.

Під час засідання було розглянуто проект Закону № 7468 про внесення змін до Митного кодексу України щодо оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України, поданий Кабінетом Міністрів України та альтернативний до нього законопроект № 7468-1 про внесення змін до Митного кодексу України (щодо вдосконалення процедури оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України), поданий народними депутатами.

Обидва законопроекти мають на меті запровадження можливості подання електронної митної декларації засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

Члени Комітету підтримують ідею щодо здійснення митного оформлення легкових автомобілів для їх вільного обігу на митній території України на підставі електронної митної декларації, що подається через Єдиний державний веб-портал електронних послуг. Однак рекомендують врахувати висловлені у ході засідання зауваження та пропозиції під час підготовки законопроектів до розгляду.

Крім того, народні депутати розглянули наступні проекти Законів:

№ 8087 про внесення змін до деяких законів України щодо невідкладних заходів посилення спроможностей із кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Розглянувши законопроект, члени Комітету зазначили, що його реалізація сприятиме якісному удосконаленню законодавства України у сфері кібербезпеки і захисту інформації та пропонують врахувати висловлені зауваження і пропозиції під час підготовки проекту Закону до розгляду.

№ 7722 про казначейський пенсійний план.

Обговоривши питання, члени Комітету рекомендують врахувати висловлені зауваження та пропозиції під час підготовки даного документу до розгляду.

№ 7723 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо казначейського пенсійного плану.

Члени Комітету зазначили про відсутність пропозицій і зауважень до проекту Закону та рекомендували прийняти його за основу.

№ 7724 про внесення змін до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо казначейського пенсійного плану.

Члени Комітету зазначили про відсутність пропозицій і зауважень до проекту Закону та рекомендували прийняти його за основу.

№ 7497 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо маркування продукції шляхом нанесення QR-коду.

Члени Комітету наголосили на підтримці діджиталізації бізнес-процесів, спрощення процедур і покращення для споживачів. За результатами обговорення проекту Закону, народні депутати рекомендували під час його підготовки до розгляду врахувати висловлені зауваження.

Також члени Комітету ухвалили рішення про проведення круглого столу на тему «Питання проведення моніторингу радіочастотного спектру в Україні».

У Комітеті зазначили, що питання необхідності перегляду механізму проведення моніторингу радіочастотного спектру та внесення відповідних законодавчих змін потребує додаткового широкого обговорення усіх зацікавлених осіб.

Реформування країни продовжується. Створюємо цифрову країну.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36
14 березня 2024 10:05
08 березня 2024 10:40
06 березня 2024 14:39
29 лютого 2024 16:35
23 лютого 2024 16:01
22 лютого 2024 12:33