Про це заявив Сергій Штепа сьогодні, 22 лютого, під час засідання робочої групи з питань напрацювання законодавчих змін щодо забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж.

У засіданні взяли участь представники Комітету, Мінцифри, Держспецзв’язку, НКЕК, Української асоціації операторів зв’язку «Телас» та мобільних операторів.

Учасники обговорили питання засобів резервного живлення на базових станціях мобільного звязку та технічні можливості їх встановлення. Також розглянули перспективи, обсяги та заплановані строки здійснення заходів для забезпечення громадян звязком в умовах воєнного стану згідно з Указом Президента №802/2022. Зокрема мова йшла про пріоритетне електроживлення об'єктів інфраструктури, технічних засобів електронних комунікацій і споруд електронних комунікаційних мереж.

Розпочинаючи захід заступник Голови Комітету зазначив, що робоча група зібралась, щоб напрацювати законодавчі зміни, які можна буде втілити у життя, щоб забезпечити споживачів зв’язком і мобільним інтернетом в умовах воєнного стану та можливих блекаутів. «Ми маємо разом напрацювати законодавчі зміни і мати розуміння того, яка кількість базових станцій з безперервним живленням  зможе забезпечити усіх абонентів зв’язком протягом трьох діб. З іншого боку ці зміни мають бути реалістичними для виконання», – повідомив він.

Народний депутат зазначив, що наявність у громадян мобільного зв’язку та інтернету – питання національної безпеки, оскільки наразі за відсутності світла, відсутній зв'язок і мобільний інтернет. Люди під час вимкнення світла банально повинні мати можливість викликати швидку чи інші екстренні служби, мають знати про повітряні тривоги, зателефонувати до рідних і близьких. Тому громадяни повинні мати мобільний зв'язок та інтернет у будь-яку хвилину.

Зі свого боку, кожен з учасників робочої групи висловив свої думки, плани, ідеї та пропозиції щодо законодавчих змін, усунення бюрократичних перешкод і бар’єрів.

Учасники дійшли висновку, що питання із безперебійним зв’язком потрібно вирішувати комплексно. Було вирішено, що усі пропозиції та ідеї від присутніх буде надіслано до Комітету і далі буде проводитись робота з підготовки законопроекту, який законодавчо закріпить стандарти галузі у питанні забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж.

Хочемо зазначити, що усюди де Комітет може посприяти у допомозі та вирішенні питань із забезпечення громадян безперебійним мобільним зв’язком, ми обов’язково це зробимо.

Продовжуємо роботу над покращенням життя українців в умовах війни та рухаємось до перемоги!

 

 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36
14 березня 2024 10:05
08 березня 2024 10:40
06 березня 2024 14:39
29 лютого 2024 16:35
23 лютого 2024 16:01
22 лютого 2024 12:33