Ще більше українців можуть зареєструвати нерухомість через портал Дія. Відтепер послуга Державної реєстрації прав на нерухоме майно доступна в 10 областях України та Луцьку.

Реєстрація нерухомості підтверджує, що саме ви законний власник нерухомого майна. Тож шахраї не зможуть підробити документи і привласнити його собі.

Крім того, внесення відомостей в електронний реєстр максимально убезпечить ваші дані. Інформація ніколи не загубиться і не буде знищена, на відміну від паперових архівів. Зараз більшість відомостей про нерухомість зберігається саме там. Після початку повномасштабної війни багато таких архівів бюро технічної інвентаризації (БТІ) знищили або розікрали окупанти.

Також масштабування послуги на інші області важливе для реалізації програми єВідновлення. Щоб подати заяву про отримання допомоги, ваше житло має бути зареєстроване в Державному реєстрі речових прав. Завдяки масштабуванню послуги на порталі Дія українці зможуть зареєструвати майно онлайн, без відвідування держустанов.

Раніше скористатися послугою на порталі Дія можна було лише у Львівській області, Тернополі, Харкові та Чугуївському районі Харківщини. Відтепер зареєструвати нерухоме майно українці також можуть у Закарпатській, Київській, Дніпропетровській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській областях та Луцьку. Список населених пунктів буде розширюватися і надалі.

Зареєструвати нерухомість на порталі Дія можна за кілька кліків. Потрібно вибрати послугу (розділ земля, будівництво або нерухомість), вибрати «Державна реєстрація прав на нерухоме майно», внести необхідну інформацію та скани документів і подати заяву, підписавши її електронним підписом. Після цього реєстратор самостійно надішле запит у БТІ, а потім внесе дані до реєстру.

Статус заяви можна перевірити в кабінеті громадянина. Повідомлення про реєстрацію об'єкта нерухомого майна в Держреєстрі або відмова з'явиться в кабінеті громадянина та буде надіслано на зазначену електронну адресу.

Раніше, щоб зареєструвати нерухомість, треба було відвідати щонайменше 3 держустанови. Тепер це можна зробити за кілька кліків онлайн.

Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.

            Продовжуємо будувати найзручнішу цифрову державу!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36
14 березня 2024 10:05
08 березня 2024 10:40
06 березня 2024 14:39
29 лютого 2024 16:35
23 лютого 2024 16:01
22 лютого 2024 12:33