«Незважаючи на повномасштабне вторгнення росії в Україну, цифровізація в країні не зупинилась», - про це заявив Михайло Крячко, голова Комітету з питань цифрової трансформації 25 травня на зустрічі на тему відновлення України та сфери цифровізації.

Захід організовано Посольством Республіки Польща у Києві, Міністерством Розвитку і Технологій Республіки Польща та Польською Агенцією Інвестицій і Торгівлі, та спрямований на залучення польського бізнесу зацікавленого у співпраці з Україною у її післявоєнній відбудові.

Голова Комітету акцентував увагу на тому, що цифрова трансформація повинна стати драйвером повоєнної відбудови України. А в час війни індустрія продемонструвала неабияку стійкість та роботу під російськими ракетами.

Також до польської аудиторії було донесено головні потреби у підтримці та відбудові в сфері цифрової трансформації. Голова Комітету виокремив ключові питання, а саме:

Відновлення мереж – після всіх атак росії гостро стоїть питання відновлення мереж з нуля та розбудова мереж: планування, будівництво кабельної каналізації, розгортання оптичних мереж, передбачаючи їх більшу захищеність для стійкості мереж у разі можливих обстрілів та відключень електроенергії.

Відновлення зв'язку на деокупованих територіях – відомо, що телеком мережі під час окупації повністю знищуються. Але для жителів деокупованих регіонів України їх відновлення стає необхідністю, бо це комунікація з рідними, отримання справжніх новин, можливість перенавчання та працевлаштування.

Відновлення виробництва – пошкоджені або знищені телеком мережі потребують відновлення, а для цього необхідна значна кількість матеріалів. Стає потреба у створенні або відновленні підприємств з виробництва різноманітного обладнання, технічних засобів, кабелю.

Забезпечення енергетичної незалежності телеком обладнання – для забезпечення безперебійної роботи критичних інформаційних систем потрібне як резервне обладнання, так і автономні та альтернативні джерела енергії для обладнання (акумулятори, генератори, старлінки).

Підготовка до запуску 5G та cпільні 5G коридори (вивільнення частот) - для розгортання 5G мереж треба спочатку звільнити необхідні частоти, для чого необхідне проведення науково-дослідних робіт та компенсування витрат на звільнення частот шляхом проведення конверсії. Ці два компоненти розблокують впровадження 5G в Україні та сприятимуть не лише відновленню, а й модернізації українських електронних комунікаційних мереж.

«Ми бачимо Україну в майбутньому високотехнологічною цифровою державою, одним із найбільших ІТ-хабів Європи», підсумував Михайло Крячко.

Успішна робота малого та середнього бізнесу – це частина стійкої економіки та одна із цеглин повоєнного відновлення. А нашим завданням є допомога українському бізнесу. Зробимо це разом!

 

           Разом до Перемоги!
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 14:38
17 квітня 2024 17:01
16 квітня 2024 14:32
10 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:06
29 березня 2024 15:47
27 березня 2024 16:27
22 березня 2024 11:16
20 березня 2024 17:20
18 березня 2024 14:36